6 неправилни начина да почиствате смартфона си и 1 правилен

6 неправилни начина да почиствате смартфона си и 1 правилен
Източник: iStock/Guliver

Докосваме телефоните си постоянно и така те се превръщат в един от най-мръсните предмети. Представата на много хора за почистване на устройството е просто да го забършат с тениската си, което е крайно недостатъчно. Всъщност има и други погрешни начини за поддръжка, пише CNET. Ето кои са те и кой е правилният.

6 начина, чрез които НЕ трябва да почиствате смартфона си:

- С хартиени кърпи - Хартията лесно се разпада, което ще остави по-лоши следи по телефона, като бял прах. Хартиените кърпи могат дори да оставят драскотини по екрана.

- С почистващи препарати - Много производители съветват да не използваме почистващи продукти за почистване на телефоните си, защото те могат да повредят покритието, което предпазва екраните им.

- С препарат за отстраняване на грим – някои от тези препарати могат да съдържат химикали, които да повредят екрана на телефона ви.

- Със спирт - тъй като много по-нови телефони имат защитно покритие, алкохолът може да го изтрие по-бързо от нормалното, което ще доведе до по-голяма склонност към драскотини. Не забравяйте да проверите за алкохол в съставките на продукта който използвате за почистване на екрана на телефона си.

- Със сгъстен въздух - вашият телефон е деликатен, така че издухването на интензивно количество въздух в неговите портове може да причини някои щети, особено на микрофона. Технологичните компании, между които и Apple, специално предупреждават да не се използва сгъстен въздух.

- С дезинфектантни кърпички - тези кърпи обикновено съдържат алкохол, който ще отстрани олеофобните и хидрофобните покрития.

А ето как да почиствате телефона си:

Най-безопасният и най-ефективен начин да изчистите екрана е с кърпа от микрофибър. Ако екранът отчаяно се нуждае от почистване, използвайте дестилирана вода, за да навлажните микрофибърната кърпа и след това го избършете. Този метод може да се използва за почистване на целия телефон, не само за дисплея.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.