6 неправилни начина да почиствате смартфона си и 1 правилен


6 неправилни начина да почиствате смартфона си и 1 правилен
Снимка: iStock/Guliver

2641

Докосваме телефоните си постоянно и така те се превръщат в един от най-мръсните предмети. Представата на много хора за почистване на устройството е просто да го забършат с тениската си, което е крайно недостатъчно. Всъщност има и други погрешни начини за поддръжка, пише CNET. Ето кои са те и кой е правилният.

6 начина, чрез които НЕ трябва да почиствате смартфона си:

- С хартиени кърпи - Хартията лесно се разпада, което ще остави по-лоши следи по телефона, като бял прах. Хартиените кърпи могат дори да оставят драскотини по екрана.

- С почистващи препарати - Много производители съветват да не използваме почистващи продукти за почистване на телефоните си, защото те могат да повредят покритието, което предпазва екраните им.

- С препарат за отстраняване на грим – някои от тези препарати могат да съдържат химикали, които да повредят екрана на телефона ви.

- Със спирт - тъй като много по-нови телефони имат защитно покритие, алкохолът може да го изтрие по-бързо от нормалното, което ще доведе до по-голяма склонност към драскотини. Не забравяйте да проверите за алкохол в съставките на продукта който използвате за почистване на екрана на телефона си.

- Със сгъстен въздух - вашият телефон е деликатен, така че издухването на интензивно количество въздух в неговите портове може да причини някои щети, особено на микрофона. Технологичните компании, между които и Apple, специално предупреждават да не се използва сгъстен въздух.

- С дезинфектантни кърпички - тези кърпи обикновено съдържат алкохол, който ще отстрани олеофобните и хидрофобните покрития.

А ето как да почиствате телефона си:

Най-безопасният и най-ефективен начин да изчистите екрана е с кърпа от микрофибър. Ако екранът отчаяно се нуждае от почистване, използвайте дестилирана вода, за да навлажните микрофибърната кърпа и след това го избършете. Този метод може да се използва за почистване на целия телефон, не само за дисплея.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички