6 непрофесионални навика, които дразнят колегите ви


6 непрофесионални навика, които дразнят колегите ви
Снимка: iStock/Guliver

5873

Съвсем логично е, че на фона на цялото време, което прекарваме с колеги и шефове, бихме могли да оставим някой и друг лош навик да ни се „изплъзне”. Много от тези офис грешки могат да бъдат избегнати - просто трябва да знаете кое е това, което изнервя всички около вас. В името на добрите колегиални отношения, отделете малко време, за да си припомните какво поведение на работното място може да изкара някого извън нерви.

1. Закъснявате за работа

"Точността е от решаващо значение", казва Розалинда Рандал, експерт по корпоративен етикет. Професионалното отношение изисква да пристигнете навреме, готови да направите това, което се очаква от вас.

2. Излизате във фалшиви болнични

Както се казва – „На лъжата краката са къси”. Ако не внимавате с „болничните”, със сигурност ще си навлечете гнева на колегите.

3. Храните се на бюрото си

Експертите казват, че никога не трябва да обядвате на бюрото си, защото това е нездравословно. От друга страна, този вреден навик не се отразява негативно само на вас, но и на колегите, които са длъжни да търпят шума и най-вече миризмата. В крайна сметка, кой би искал да му мирише на мусака, докато пие кафе, например?

4. Негативни сте

Многократното отговаряне на предложения с песимистично или отрицателно отношение не се толерира особено, казва Рандъл. Фрази като "Това няма да стане", "Това звучи твърде сложно" или "Не знам откъде да започна" трябва да се избягват. Няма нищо по-изтощаващо от комуникацията с песимистичен колега.

5. Задавате твърде много въпроси

Може да няма глупави въпроси, що се касае до работа, но със сигурност има досадни въпроси. Това са въпросите, които доказват, че наистина нямате никакво желание да изпълните задачата.

6. Мърляви сте

Независимо дали сте на бюрото си, или в стаята за почивка, никой не обича да работи или почива в кочина. Може би си мислите, че няма проблем да оставяте мръсните си чаши и боклуци на бюрото, защото все пак си е ваше? Грешка! Докато всички останали могат да го видят, то влияе на общата работна атмосфера.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички