6 неща, които Бил Гейтс има в къщата си, а вие - не


6 неща, които Бил Гейтс има в къщата си, а вие - не
Снимка: Getty Images / Guliver

25436

Бил Гейтс беше надминат по богатство от изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос, но все пак продължава да бъде сред най-заможните хора в света. И, разбира се, не живее в двустаен апартамент. Огромното му имение Xanadu 2.0 се намира близо до езерото Вашингтон и за обновленията в него са похарчени близо 67 млн. долара, пише НВ Style. Ето и някои от нещата, които Гейтс има в дома си за разлика от повечето хора.

1. Цели 24 бани и 6 кухни

В имението си Гейтс има 6 кухни с професионално оборудване. Може да му завиди всеки професионален готвач. Освен това на територията на луксозния имот има 24 бани.

2. Стая с батут

В дома на милиардера има отделна стая с батут и шестметров таван. По признания на Гейтс, тя е създадена с цел да замени скучните упражнения с весела физическа активност.

3. Басейн с ултрамощен подводен звук

18-метровият басейн на Бил Гейтс е снабден с високотехнологична подводна музикална система. Той е разположен в отделна сграда и се простира на площ от 1200 кв. метра. Ако се гмурнете под стъклената стена, попадате на външната тераса.

4. Сензорна система за гости

Високотехнологична сензорна система помага на гостите на имението да адаптират осветлението и температурата в стаята си в съответствие със своите предпочитания. На гостите се дава устройство, с помощта на което могат да контролират сензорите из целия дом, за да се чувстват „максимално комфортно“.

5. Зала за приеми

В имението на Гейтс има и зала за приеми с площ 700 кв. метра. Тя може да побере средно около 200 души – 150 седящи места за официална вечеря и около 200 стоящи за коктейлно парти.

6. Дърво със собствена система за мониторинг

Любимото кленово дърво на Гейтс, което е на възраст над 40 години, е снабдено със собствена високотехнологична система за мониторинг. Тази система не само следи „здравословното състояние“ на дървото денонощно, но и регулира поливането, което се включва автоматично, щом системата регистрира дефицит на вода.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички