6 нетрадиционни причини да посетите Аржентина

6 нетрадиционни причини да посетите Аржентина
Източник: iStock/Guliver

Аржентина е чудесен туристически избор за тези от вас, които са се уморили от обичайните европейски дестинации и искат да опитат нещо по-различно. Страната си заслужава заради природните си красоти – от глетчери до водопади, заради музеите на изкуствата и заради вкусната храна. Но всичко това вероятно ви е известно. Решихме да ви дадем и няколко по-нетрадиционни причини да започнете да спестявате за екскурзия до Аржентина.

1. Езда с гаучосите

Аржентинските каубои носят широкополи шапки, пият горчив чай, отглеждат добитък, а вечер пеят местни народни песни около огъня. В миналото са били номади и са живеели извън закона, но печелят уважение като борци за свобода през XVI в. Днес много от традициите им са запазени и туристите могат да се включат в тях под една или друга форма.

2. Маршрут от преливащи се цветове


Става дума за долината Кебрада де Умауака, която предлага невероятна гледка на оцветени в краските на дъгата каменни образования. Там е и известната каменна катедрала, където се изнасят много концерти заради добрата акустика.

3. Неопитомената Патагония

Дивият регион буди всякакви асоциации във въображението. В последните години там се отварят все повече хотели и качеството на услугите се подобрява, така че ще имате нужните ви удобства.

4. Разходка сред ангели


Романтичното гробище Реколета в Буенос Айрес е важна атракция. Именно там е погребана Ева Перон.

5. Най-красивата книжарница на света

Тя се нарича El Ataneo Grand Splendid и е в Буенос Айрес. Основана е през далечната 1919 г. и прилича на нещо средно между театър, опера и книжарница.

6. Горещо танго

Туристите често се изкушават да се запишат на някой от много курсове по танго. Но внимавайте – танцът на любовта не е никак лесен.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • Автор

    Автор
    Има къде по-добри причини да дадете луди пари: да ви ограбят на летището, да ви сменят фалшиво песо, да ви арестуват на излизане по обвинение в трафик на дрога, да ви ограбят в града (Града - там има един град, другото е дълбок прованс). Иначе да, ако имате богати познати, Аржентина е страната мечта за вас. И за тях, те затова са там