6 положителни страни на провала

6 положителни страни на провала
Източник: Thinkstock/Guliver

Когато сме преживели тежък провал, имаме чувството, че е дошъл краят на света. Това обаче съвсем не е вярно. Неуспехите могат да са ни изключително полезни. От сайта Bright Side изброяват положителните им страни.

1. Неуспехът развива чувство за хумор

Ако не сте естествено склонни да приемате неуспехите с чувство за хумор, опитайте да изместите гледната точка. Представете си, че се виждате през очите на муха, която пълзи по стената.

2. Неуспехът помага да приемеш себе си

Често се преструваме, че сме нещо, което не сме, за да впечатлим някого, а това може да е много стресиращо. Отпуснете се. Медитирайте – с времето медитацията ще ви помогне да по-лесно да приемате нещата такива, каквито са. 

3. Неуспехът събира приятелите

Съберете се с хора, които стимулират ума ви. Прекарвайте време с близки и приятели, които ви зареждат с щастие и енергия. 

4. Неуспехът тренира ума

Подходете към проблема като към интересна задача. Заместете отрицателните мисли с такива, които са ориентирани към действие. Променете „Не се разбирам с него“ в „Как мога да подходя към него?“. Променете „Нищо не може да се направи.“ в „Какво решение не съм опитал/а?“

5. Неуспехът ни кара да усвояваме нови умения

Ако се провалите, не се отчайвайте. Направете мозъчна атака. Запишете всички възможни начини за постигането на целта, дори и най-странните и фантастичните. Анализирайте ги и изберете това, което ви се струва най-подходящо.

6. Неуспехът помага да си поставяме приоритети

Дори малките задачи са свързани с по-големи цели. Определете целта в живота си, като използвате скала на приоритетите. Номерирайте следните области от живота според важността им за вас.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.