6 ползи от летния лагер за деца


6 ползи от летния лагер за деца
Снимка: ЛъкиКидс

1746

За децата летния лагер е място, където могат да играят на воля, да бъдат сред свои връстници и да трупат нови знания. Ваканцията е време, през което малчуганите се нуждаят от активна почивка и разнообразие след учебната година. Предимствата на летния лагер са изключително много, което го превръща в желан избор за свободните дни на малките съкровища.

Повечето родители нямат колебания дали да изпратят детето на лагер. Те по-скоро се затрудняват в откриването на най-доброто място, където да са спокойни за отдиха на техните синове и дъщери. Напоследък все по-желани са междуезиковите лагери, където малчуганите усъвършенстват своите комуникационни умения.

Лидер в България е ЛъкиКидс. Международният лагер с изучаване на английски език се намира в курорта Банско. Той предлага прекрасни условия за отдих, занимания и зареждащи дни в планината. Участниците са на възраст от 9 до 15 години като не е задължително да владеят определени ниво на чуждия език.  

Лагерните смени са с продължителност от 7 и 14 дни. Децата отсядат в петзвездния комплекс Лъки Банско СПА & Релакс, който се намира в непосредствена близост до центъра на курортното градче. Режимът на международния лагер включва занятия, спортни активности, екскурзии, арт ателиета и още много забавления. Природните дадености на Пирин позволяват да се практикуват футбол, народна топка, конна езда, риболов, скално катерене и т.н. 

Ето и поне 6 ползи от летния лагер за деца

Повече чуждоезикови знания

Какво по-хубаво от усъвършенстване на познанията на детето по английски език. В ЛъкиКидс децата имат възможност да учат лексика и граматика с професионални преподаватели, които имат дългогодишен доказан опит. Докато се забавляват мъниците контактуват със своите връстници, което ги прави още по-мотивирани и освободени да надградят своите знания по английски език. Родители могат да се осведомяват за постигнатите резултати и да получавам обратна информация заетапите на чуждоезиковото обучение.

Дисциплинираност

Лагерът е място за приятни емоции, но всеки участник привиква към ред и дисциплина. Режимът е съобразен свъзрастовата група на участниците. Но той изгражда в децата организираност на ежедневието. Денят в ЛъкиКидс стартира със закуска между 08.45 и 09.30 часа.

До обед малчуганите са най-активни, затова тогава са планирани редица от планинските преходи, колоездене, езда, пейнтбол и други любими детски занимания на открито. След обяда има уроци по английски език и време за отдих. Вечерята е в 20 часа, след което лагерният ден завършва с дискотека, тематични вечери, конкурси и забавни игри, които продължават до 22.30 часа.

Креативностност

Интересите на децата и техните таланти намират поле за изява в лагера. Малчуганите избират допълнителни арт занимания, могат да се включат в курс по готварство и редица спортни състезания. Всеки ден се провеждат вечери на изкуствата и конкурси, които са сред най-забавните мигове за лагерниците. Дните в ЛъкиКидс са незабравимо приключение и стимул за мъниците да разгърнат своите възможности.  

Социализация 

Детските педагози твърдят, че общуването между връстниците е задължителен елемент за тяхното социално израстване. Децата се нуждаят от себеподобни, за да споделят игри, емоции и забавни мигове. Медицински изследвания дори показват, че без социални контакти има риск малките да забавят своето развитие и да изпитват затруднения при усвояване на нови знания. В лагера малчуганите се научават да работят в екип, да уважават личното пространство на другите, да си помагат един на друг и да са по-толерантни.  

Полезни навици

Самостоятелни  и отговорни са сред най-видимите характеристики, които придобиват участниците в детските лагери. Причината е, че извън дома, те трябва сами да се справят с личната си хигиена, с обличането и спазването на лагерния режим. Това изгражда у всяко дете отговорно отношение и помага за неговото по-бързо израстване. Много често след лагера родителите споделят, че техните мъници искат да помагат в домакинските задълженияи се чувстват по-самостоятелни. 

Природосъобразен начин на живот

Планината е отлично място за свободните дни на децата. На чист въздух и близо до природата те изграждат правилно отношение към живота и света, който ги заобикаля. Програмата в ЛъкиКидс задължително включва състезание по ориентиране в гората. Сред любимите за децата занимания са походите в Пирин. Подобни активности укрепват детския организъм и здраве.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички

Най-четени новини


виж всички