6 приложения, които ще са ви полезни при пътуване в чужбина


6 приложения, които ще са ви полезни при пътуване в чужбина
Снимка: iStock/Guliver

6855

Пътуванията в чужбина в повечето случаи са наистина приятни преживявания, но са и съпроводени с доста въпросителни - как ще се оправите с непознатич език, ще работи ли мобилната ви мрежа навсякъде, с какво в чуждата култура ще трябва да се съобразите и т.н.

Хубавото на технологиите е, че могат да ви облекчат при пътешествията. От MakeUseOf дават пример с няколко приложения, които определено биха ви били полезни.

1. Google Maps

Google Maps предлага множество функции за пътуване, които можете да използвате за по-гладко протичане на този период. Определено не бива да пропускате функцията за офлайн навигация.

2. Flyright

Flyright е полезно приложение, което бързо ви разкрива всички най-важни неща за пътуването ви до чуждa страна въз основа на вашето текущо местоположение. Това включва подробности, като например дали ви е необходима виза, кои заболявания са често срещани там и дали имате нужда от ваксина, валутния курс и др.

3. Polarsteps

Polarsteps е в състояние автоматично да проследи вашите пътувания и да ги визуализира по привлекателен начин. Когато ви престои ново пътешествие, трябва само да добавите нов запис и Polarsteps ще направи останалото във фонов режим. To също така е социална платформа, така че можете да споделяте тези пътувания с други хора и да търсите приятели.

4. Google Translate

Можете да обиколите нов град с Google Maps. Но за да се потопите в местната култура, трябва да можете да общувате на местния език. Затова препоръчително е да имате инсталирано приложението Google Translate на телефона си.

5. TravelSpend

Пътуването в чужбина е свързано с много разходи и винаги е добре ако се появи възможност да спестите някой друг лев. Най-доброто приложение за това е TravelSpend. Освен че ви позволява да регистрирате всичките си покупки и разходи, TravelSpend има и други полезни функции. Те включват възможността да си сътрудничите с други пътешественици за да получавате актуална информация за цени за различни стоки и услуги, автоматични валутни преводи и изчерпателна страница със статистически данни.

6. FLIO

С FLIO може да изучите подробно всяко едно летище по света. Така ако ви се наложи да запълните няколко часа до полета си ще знаете къде има кафенета, ресторани, магазини. FLIO може да ви покаже графика и картата на летището, което ви интересува.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички