6 странни факта за това как пътува британското кралско семейство


6 странни факта за това как пътува британското кралско семейство
Снимка: Getty Images/Guliver

8324

Британското кралско семейство има цял списък от правила, които трябва да се вземат предвид преди някой от членовете на монархията да се отправи на пътуване. Тези правила важат за багажа, храната, времетраенето на различни събития и т.н. Трябва да признаем, че някои от тези задължения звучат абсурдно, но причините за тях всъщност са доста логични. Ето част от странните, но задължителни правила, които всички членове на кралското семейство спазват.

1. Нямат право на свободно време и разходки

Принцовете, херцозите и дори Кралицата могат само да мечтаят за пътешествия, пълни с лежерни разходки, екскурзии и посещения на местни атракции. Въпреки че могат да си позволят да посетят която и да е част на света, монарсите прекарват часовете си в официални срещи и всяка минута е описана в строг график. Те дори знаят точното време, в което трябва да си тръгнат от събитие и да се качат в колата.

2. Носят по 2 броя от всеки тоалет

Личният асистент и стилист на кралицата, Анджела Кели, винаги предвижда "дубльори" на официалните тоалети. В случай на спешни ситуации (петно, стърчащ конец или нещо друго), Кралицата незабавно се преоблича и така изябгва всеки потенциален моден гаф.

3. Носят и черен костюм

Монарсите винаги трябва да имат черен костюм в багажа си. Той не е за официални поводи, а в случай, че някой от техните роднини почине, докато те са в чужбина. Това правило е наложено, след като бащата на Елизабет II почива през 1952 г., по време на престоя ѝ в Африка. Връщайки се у дома, тя е трябвало да чака в самолета, докато някой ѝ донесе костюм.

4. Винаги имат банка кръв и лекар

Вярваме, че това е най-необичайното, което може да се намери в багажа на кралските особи. Но според протокола, по време на път трябва да има една банка кръв от съответната кръвна група, както и лекар, който да извърши кръвопреливане при необходимост.

5. Придружавани са от десетки асистенти

Където и да отидат, членовете на кралското семейство "се радват" на огромна компания от секретари, асистенти, фризьори, бодигардове, стилисти и детегледачки. Кралицата например има 34 асистенти, херцозите на Кеймбридж около 10 помощници, а Меган и Хари винаги са придружавани от няколко преводачи и личен стилист. В това число не влизат телохранителите, разбира се.

6. Индивидуално меню за всеки член на семейството

Служителите на монархията договарят предварително хранителните нужди на всеки член на монархията с чуждестранните готвачи. Забранено е добавянето на лук или твърде много подправки, морски дарове или други храни, които могат да доведат до алергични реакции и стомашни неразположения.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички