6-те големи града в света, в които вали най-много сняг

6-те големи града в света, в които вали най-много сняг
Източник: iStock/Guliver

Обичате ли сняг? Много, много сняг? Тогава обмислете да се преместите в някой от тези градове. Те са големите населени места в света, в които падат най-обилни снеговалежи по данни на AccuWeather, цитирани от The Daily Mail.

6. Сиракуза, САЩ

Това е най-снежният град в САЩ. Жителите му обикновено се радват средно на по 3.13 метра сняг всяка зима, тъй като градът е близо до езерото Онтарио и често е удрян от силни циклони.

5. Квебек Сити, Канада

Столицата на канадската провинция Квебек също е със средно 3.13 метра сняг всяка година. Той обикновено пада между декември и април. В чест на пухкавата покривка всяка година през февруари се провежда зимен карнавал в града.

4. Сейнт Джон, Канада

Сейнт Джон на остров Нюфаундленд посреща средно малко по-малко от 3.35 метра сняг всяка година. Районът е известен с екстремните си метеорологични условия - Сейнт Джон е носител на титлата най-мрачен, ветровит и най-облачен канадски град.

3. Тояма, Япония

Третият най-снежен град в света е Тояма, разположен на западния бряг на Япония, който получава средно малко под 3.65 метра сняг всяка година. През лятото Тояма има влажен субтропичен климат, но между декември и март живакът пада сериозно.

2. Сапоро, Япония

Сапоро, на остров Хокайдо, е второто най-снежно място в света с годишно средно 4.87 метра сняг. Летището се използва от скиори и сноубордисти, които се отправят към популярния ски курорт Нисеко, който е известен с огромните си количества сняг.

1. Аомори, Япония

Разположен на северното крайбрежие на японския остров Хоншу, Аомори носи титлата най-снежен град в света - със среден годишен снеговалеж от 7.92 метра. По-голямата част от него пада между ноември и април, а пътищата през тези месеци се превръщат в драматични „снежни коридори“.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.