7 бързи и безотказни техники за успокояване на нервите


7 бързи и безотказни техники за успокояване на нервите
Снимка: iStock/Guliver

19792

Много са нещата, които могат да ви изкарат извън нерви в ежедневието ви. Изключително важно е да противодействате на тези сривове, ако искате да запазите психическото си здраве и да не паднете жертва на стреса. Представяме ви някои от най-бързите и ефективни начини за успокояване на нервите.

1. Натиснете с палците си мястото между носа и устата си за около три секунди. Тази техника действа наистина бързо и може да ви помогне дори при нервен срив.

2. Дъвченето на дъвка за няколко минути може да намали тревожността и да понижи нивата на кортизол, който рязко скача при стресови и изнервящи ситуации.

3. Изпийте чаша зелен чай. В него се съдържа L-theanin в зеления чай помага изключително много за релаксирането на нервите и облекчаването на изблиците на гняв и нервните кризи.

4. Бройте числа наобратно. Това е съвсем прост метод за успокояване на нервното състояние. Бавното броене на числа отзад напред съсредоточава мозъка в друга посока, която отвлича вниманието от причинителя на яда.

5. Кубче натурален шоколад или около 40 г е достатъчно за мигновеното подобряване на настроението и успокояване на нервите, смятат учени.

6. Споделете причината за яда си с близък приятел. Много по-лесно е да се справиш с проблемите, когато чувстваш искрена подкрепа. А и никога не е излишен обективен поглед отвън.

7. Визуализирайте нещо позитивно. За момент си помислете за нещо хубаво, което обичате или което искате да имате. Помислете си колко приятно чувство ще изпитате, когато нещото се сбъдне. Ще се почувствате по-добре.

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички