7 черти, характерни за точните до секунда хора


7 черти, характерни за точните до секунда хора
Снимка: iStock/Guliver

3389

Точността е изключително полезно качество, а хората, които го притежават, будят респект и уважение. Според BusinessInsider те имат и някои страхотни навици и черти, които би било добре всички да придобият.

1. Събуждат се преди алармата

Хората, които винаги идват на време, несъзнателно настройват биологичната си аларма, която е в синхрон с материалната.

Зад този феномен стои научно обяснение: така наерчения suprachiasmatic nucleus, област в мозъка, която отговаря за биологичния часовник на организма. Тъй като точните хора по-често следват стриктни графици, тялото им свиква с повторението и се нагажда към ежедневната рутина.

2. Мислят в перспектива

Точните хора не само пристигат навреме, но също така и водят изключително подреден и организиран начин на живот. Те планират деня си предварително и се придържат към набор от дейности, които практикуват всеки ден.

Те знаят какво ще облекат още преди да са станали от леглото. Знаят какво ще ядат за закуска и в колко часа ще изпият първото си кафе. По този начин пестят време, което биха изгубили в търсене на дрехи в гардероба и в тършуване из хладилника. Те знаят, че има по-важни неща, които имат нужда от тяхното внимание.

3. Оставят времеви буфер за закъснение

Точните хора винаги пристигат навреме. Причината за това се крие във факта, че те винаги си оставят аванс от време, в случай на непредвидими обстоятелства. Ако стигат до офиса за 30 минути с кола, те не тръгват 30 минути преди началото на работното време, а 40 или 45 минути по-рано, за да бъдат сигурни, че трафикът и метеорологичните условия няма да провалят тяхната пунктуалност.

4. Ценят времето на другите

За точните хора закъснението е символ на неуважение и несериозност, без значение от обстоятелствата. Те ценят точността, защото вярват, че времето на всеки човек е еднакво важно.

5. Те са организирани

Те не планират събития, които да се засичат или да бъдат в близки времеви интервали. Актуализират календарите си с нови срещи и ангажименти и се опитват да не поемат повече от това, с което могат да се справят.

6. Не отлагат и не работят по няколко задачи наведнъж

Точните хора са склонни да мислят повече за бъдещето си и да структурират живота си в по-строги рамки.

Когато знаете мястото и реда на всичко, с което се занимавате, не изпитвате нужда да работите по няколко задачи едновременно и да чакате до последния момент, за да започнете нещо, което сте отлагали дълго време. Мултитаскингът не е характерен за лидерите, а за тези, които се опитват да ги догонят.

7. Те са реалисти

Точните хора са реалисти по отношение на времето. Те знаят колко време им е нужно, за да стигнат от точка А до точка Б. Ако искате да имате точен план, засечете колко време ви отнема да достигнете желаната точка или пък да свършите дейностите, с които се занимавате всяка сутрин. След това, в продължение на определен период (седмица или месец) следете дали тези резултати са едни и същи всеки ден и преоценете плана си, ако има нужда.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички