7-годишно момиченце поиска работа в Google... и получи отговор от самия CEO


7-годишно момиченце поиска работа в Google... и получи отговор от самия CEO
Снимка: Getty Images/Guliver

3540

7-годишната Клоуи Бриджуотър от Англия определено има по-големи амбиции от другите деца на тази възраст. Тя харесва компютри и роботи и затова решила, че бъдещото ѝ работно място трябва да е не другaде, а в компанията Google. 

Всъщност идеята ѝ била подсказана от баща ѝ Анди. Веднъж Клоуи го попитала къде мечтае да работи и той отвърнал без колебание: Google. Както биха направили и много други хора, предвид високите заплати и редицата други привилегии, с които се ползват служителите на компанията.

Когато Клоуи решила, че също иска да работи там, баща ѝ я окуражил да напише писмо-молба, а после го споделил в LinkedIn. Постът бързо става много популярен. Ето какво гласи част от писмото:

"Уважаеми шефе на Google,

Казвам се Клоуи и когато порасна, бих искала да имам работа в Google. Също така искам да работя в шоколадова фабрика и да плувам на Олимпйските игри. (..) Харесвам компютрите и имам таблет, на който играя игри. (...) Аз съм на 7 години и учителите казват на мама и татко, че се справям много добре в час. Татко ми каза, че ако продължавам така, някой ден ще мога да работя в Google. Освен това ми каза да Ви изпратя молба, не знам какво е, но татко каза, че и писмото ще свърши работа засега. Благодаря, че прочетохте писмото ми. Пращала съм само още едно друго писмо и то беше до Дядо Коледа. Довиждане."

Писмото трогва много хора, но едва ли някой е очаквал, че наистина ще стигне до Google. Това обаче се случва и Клоуи получава отговор от самият изпълнителен директор Сундар Пичай (на снимката).

"Скъпа Клоуи,

Много благодаря за писмото ти. Радвам се, че компютрите и роботите ти харесват и се надявам да продължих да се учиш нови неща за технологиите. Ако работиш здраво и следваш мечтите си, можеш да постигнеш всичко, което поискаш - от работа в Google до плуване на Олимпийските игри. Очаквам с нетърпение молбата ти, след като завършиш училище :)", пише Сундар Пичай.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички