7 интересни професии, които вече не съществуват

7 интересни професии, които вече не съществуват
Източник: iStock/Guliver

Навлизането на новите технологии в ежедневието ни предизвика появата и на нови професии. Същевременно доста длъжности изчезват, защото хората биват заменени от машини. Това обаче не е нечувано явление. От Bored Panda ни припомнят някои професии, които преди са били често срещани, но вече не съществуват.

1. Човек, който нарежда кеглите за боулинг

Обикновено това били малки деца, които поставяли кеглите за клиентите.

2. Човешки алармен часовник

Тези хора имали задължението да събудят съответния човек, за да не закъснее за собствената си работа. Те използват пръчки, камъчета или свирки.

3. Резачи на лед

Преди модерната технология да стане достъпна, те режели леда на замръзнали езера, с който после хората да пълнят хладилниците си. Това е опасна работа, извършвана в тежки условия.

4. Човек, който слухти за вражески самолети

Преди появата на радарите войниците използвали акустични огледала и звукови устройства, с които да уловят звука от двигателя на приближаващ самолет.

5. Ловци на плъхове

Били използвани най-вече в Европа, за да се справят с разпространението на плъхове. Често били изложени на опасност от ухапвания и инфекции.

6. Човек, който пали улично осветление

Тези хора използват дълги прътове, за да поддържат уличните лампи преди появата на електричеството.

7. Оператор в телефонна централа

Тези хора били изключително важни за телефонната комуникация преди модерната техника да ги измести. Те свързвали абонати и обработвали заявки за разговори на далечно разстояние - нещо, което вече се прави дигитално.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.