7 неща, които никога не бива да казвате в първия си ден на нова работа

7 неща, които никога не бива да казвате в първия си ден на нова работа
Източник: Thinkstock

Впечатлението, което правите по време на първия си работен ден на ново място, може да предопредели дали ще се задъжите там или бързичко ще се окажете отново в позицията на търсещ. Важно е и защото ще положи основите за отношенията ви с колегите, които могат да бъдат ключови за издигането в кариерата. Изданието Business Insider публикува нещата, които никога не бива да казвате в първия си ден, ако искате да се харесате:

„На предното ми работно място го правихме по друг начин.”. Никой не го интересува, по-добре покажете желание да се научите как се правят нещата тук.

„Кога ще получа повишение?” Скромността краси човека, особено в първия му ден в нов офис – не забравяйте това.

„Налага ми се в петъците да си тръгвам по-рано, пътувам.” Трябвало е да споменете този факт по-рано, за да го има работодателят предвид. Заявявайки го впоследствие, изглежда сякаш искате да се скатаете от работа.

„С кого трябва да се сближа и кого трябва да избягвам тук?”. Това си е покана за клюки, която няма да направи добро впечатление пред колегите.

„Как са колендите партите тук? Дават ли бонуси?” Помислете първо за работата и как да се задъжите на позицията, партитата оставете настрана.

„Предният ми шеф беше идиот.” И така да е било, злепоставяте себе си, като говорите неприятни неща за него.

„Тук май не си давате много зор.” Може би ви се струва, че някой колега не върши достатъчно работа. Не е никак тактично обаче да го посочвате още в първия ден, освен ако не искате всички да ви нампразят доста бързо.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.