7 неща, които ще направят пътуването ви със самолет по-приятно


7 неща, които ще направят пътуването ви със самолет по-приятно
Снимка: Getty Images/Guliver

11714

Много неща могат да се объркат по време на едно пътуване със самолет. Загубата на багаж и закъснение за времето за чекиране са само част от неприятните моменти, съпровождащи престоя на летището, които никой не планира и не очаква предварително. Вижте съветите на специалисти, подбрани от Insider, които ще направят следващия ви полет много по-лек и приятен.

1. Не забравяйте да се чекирате предварително онлайн. Почти всички авиокомпании предлагат тази услуга, която е активна 24 часа преди полета ви. Самото потвърждаване на билета предварително не изисква много усилия и освен това ви спестява от времето, прекарано на гишето на летището в самия ден на пътуването.

2. Маркирайте багажа си. Тръгнали сте, върнали сте се обратно и всичко е минало добре. Пътуването е било приятно и остава само да вземете багажа си и да се приберете у дома. В момента, в който куфарите започват да минават един по един на лентата, вие осъзнавате колко много си приличат всички те. Спестете си неудобството до ровите в чужди вещи, за да проверите дали това не е вашият багаж, като маркирате своя предварително. Съветът на експертите е да използвате малките карти с информация за собственика, които някои куфари имат. Напишете името си и телефон за връзка, в случай на загуба. Ако нямате такава карта, измислете свой собствен начин за маркировка, който да ви помогне да намерите вещите си сред тези на хилядите други пътници.

3. Носете си храна. Не е тайна, че храната в ресторантите на летището върви ръка за ръка със солените си цени, а никой не може да ви гарантира качеството ѝ. Освен това наличието на храна в ръчния багаж е позволено. Забранени са само течности като сосове, дресинги и др. Понякога един домашен сандвич или пакет бисквити могат да спасят деня.

4. Облечете се удобно. Ако случаят не го налага изрично, препоръчително е да подберете по-удобни дрехи за полета. Особено ако ви предстои да прекарате повече часове в самолета.

5. Проверете условията за ръчен багаж. Това ще ви спести много главоболия. Предварително вижте какви са изискванията на компанията за допустим ръчен багаж. Всички компании имат различни услови и ако искате да избегнете момента, в който точно преди да се качите на самолета трябва да пренареждате ръчната си чанта и да изхвърлите половината неща от нея, просто се уверете, че тя отговаря на задължителните размери и тегло.

6. Не изпращайте лична информация посредством летищната Wi-Fi мрежа. Безспорно наличието на безплатна интернет мрежа на територията на летището е голямо удобство за всички пътници и трябва да е задължителна част от пакета с услуги. Но не забравяйте че „безплатно“ не означава „безопасно“. Отворените за обществено ползване мрежи не гарантират никаква сигурност, затова се опитайте да ограничите въвеждането на лична информация, пароли и др., ако не искате да намерите някой от профилите си в социалните мрежи (и не само) хакнат, когато се приберете у дома.

7. Не бъдете груби с персонала. Никой не е предпазен от появата на недоразумения и малки проблеми по време на пътуване. Не е важно чия е вината – ваша, на служителите, които ви обслужват в момента или на самата авиолиния, грубото поведение не помага на никого. Не забравяйте, че това все пак са хората, които ще ви асистират да намерите решение на проблема и не си струва да правите нещата по-трудни с ненужни изблици на агресия.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички