7 основателни причини да работите у дома

7 основателни причини да работите у дома
Източник: iStock/Guliver

Работата от вкъщи или т.нар. „хоум офис” има много предимства в сравнение с работата в офис, но определено не е за всеки. Част от хубавите страни са, че не губите време в път, имате повече власт над времето си и можете да се обличате както си искате. Ето още няколко основателни причини да се замислите дали този вариант няма да се окаже работещ и за вас.

1. Можете да работите по всяко време и навсякъде

За разлика от служителите, които работят в офис, вашият „кабинет” никога не трябва да затваря. Можете да наваксате със задълженията си рано сутрин или късно вечерта, тъй като винаги имате достъп до работното си място. И всъщност, работата по време на тези извънработни часове често е изключително продуктивна, благодарение на минималните прекъсвания от имейли или обаждания. Също така, можете да изберете да работите от кафене, пейка в парка или курорт на брега. Не е ли страхотно?

2. У дома няма дрескод

Определено ще спестите време и нерви от постоянното чудене „Какво да облека?”. Дрескодът във вашия хоум офис може да бъде както пижама, така и костюм. Според редица проучвания обаче, твърде неангажиращото облекло действа демотивиращо, така че по-добре заложете на чифт дънки.

3. Не пътувате

Когато работното ви място е вашият дом, не е нужно да шофирате, да вземате метро, да следите разписание и т.н., само за да стигнете до бюрото си. Това ви спестява много време и по-точно – около 25-40 минути в посока според различни проучвания.

4. Пестите от финансите на фирмата

Работейки извън офиса, вие спестявате на компанията си прилична сума пари. Това се усеща най-вече заради факта, че не трябва да ви осигуряват физическо пространство за работа, но това, че не консумирате ресурси като кафе, закуски, хартия и химикалки, дори вода и електричество също се усеща.

5. Ще имате повече време за приятели и семейство

Когато работите от дома си, по-лесно е прекарате обедната си почивка с приятел, без да сте задължени да хапвате с колегите. Можете да отделите и повече време на децата си сутрин и вечер.

6. По-здрави сте

Факт, който определено не е за подценяване. Когато работите от комфорта на собствения си дом, е много по-лесно да правите кратки почивки, дори леки упражнения. Освен това, е далеч по-лесно да се придържате към здравословна, домашно приготвена храна. И не на последно място – няма нужда се притеснявате от болните колеги, които биха могли да ви заразят.

7. Може да спечелите повече пари

Доказано е, че човек, който упражнява професията си в домашни условия, печели около 18% повече от човек на същата длъжност, но работещ в офис. Това се дължи на факта, че можете да вземете допълнително работа от друга фирма, стига да организирате правилно времето си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.