7-те милиардери, които са натрупали богатството си най-бързо


7-те милиардери, които са натрупали богатството си най-бързо
Снимка: Getty Images

4649

Да се сдобиеш с милиарди в банковите си сметки отнемало цял живот? Тези предприемачи нямат причина да се съгласят. Те са успели да спечелят богатството си изключително бързо, благодарение на добрите си идеи, умната им реализация и - разбира се - известна доза късмет. В момента част от тях са сред най-влиятелните хора на планетата.

Запознайте се с милиардерите, които най-бързо са натрупали състоянието си:

1. Едуардо Саверин, съосновател на Facebook. След съдебна сага той запази миноритарен дял в компанията, но все пак това му помогна да спечели 1 млрд. долара само за година.

2. Еван Шпигел и Боби Мърфи. Двамата създадоха приложението Snapchat и в рамките на 3 години забогатяха с по над милиард.

3. Шон Паркър. Създаването на сайта за споделяне на музика Napster и най-вече краткото му участие в управлението на Facebook му донесоха огромно богатство. Успява да мине границата на милиарда за година и половина.

4. Пиер Омидар. На 28 години, през 1995 г, той пуска сайта за онлайн търговия eBay. Само три години по-късно вече е милиардер.

5. Марк Зукърбърг. В момента около социалната мрежа се вихрят редица скандали, но тя продължава да е най-използваната в света. А основателят ѝ се превърна в милиардер само четири години, след като я направи.

6. Джеф Безос. През 1993 г. инвестиционният банкер Безос започва онлайн магазин за книги, наречен Amazon. Шест години по-късно има в сметките си 10 млрд. долара. А днес е най-богатият човек в целия свят.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички