7-те най-опасни града за шофиране в света


7-те най-опасни града за шофиране в света
Снимка:

6836

Дори да имате самочувствието на добър шофьор, някои градове могат да подложат уменията ви на голямо изпитание. Класация показва населените места, в които да караш кола не е просто предизвикателство, а понякога и въпрос на оцеляане, пише сайтът Insider Monkey.

Сао Пауло, Бразилия

Това е най-големият град в Бразилия с население 20 милиона жители. Нещото, което откроява шофьорите тук е, че те не обичат бавното шофиране. В същото време големият брой пътни знаци и светофари затрудняват смелчаците, които са решили да карат по улиците на града.

Манила, Филипините

Манила не е място за пешеходци. Шофьорите не зачитат хората, които все пак се престрашат да пресекат улицата.

Рим, Италия

В Рим живеят 4 милиона души, като със сигурност не е бил проектиран така, че да поеме огромния брой коли по улиците. Освен това шофьорите обикновено са агресивни и карат много бързо.

Мумбай, Индия (на снимката)

Мумбай е известен като град с лошо асфалтирани пътища, малки улички, пълни с тълпи от хора и животни, както и с пътни знаци, които са незабележими. Кравите обикновено стоят на пътя и създават задръствания. Честа гледка са и микробусите, пукащите се по шевовете от хора.

Мексико Сити, Мексико

Мексико е страна с огромно население, като само в Мексико Сити живеят над 20 милиона жители. Улиците не са били строени за такъв внушителен брой шофьори и все още не са приспособени за тях.

Лагос, Нигерия

Шофьорите в Нигерия се смятат за едни от най-лошите в света.Голяма част от улиците в нигерийския град дори на се асфалтирани и изобилстват от дупки и неравности. Пътните знаци пък са неясни, затова често може да се окажете в насрещното по еднопосочна улица.

Пекин, Китай

Китай е най-гъсто населената държава в света и само в Пекин всеки ден по улиците излизат над 5 милиона регистрирани коли. Трафикът е много объркващ и не се подчинява на закономерности.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички