7-те стъпки към реализирането на страхотна идея

7-те стъпки към реализирането на страхотна идея
Източник: Thinkstock/Guliver

Много хора имат потенциално печеливши идеи. Знаете ли, че мнозина са си представяли iPhone, виртуалната реалност и услуги като Uber години, преди те да станат действителност? Има голяма разлика между това да обмисляш нещо и да го направиш на практика. От Inc дават няколко съвета как да се извърви необходимият път.

1. Направете проучване. Рентабилна ли е наистина идеята ви? Ще има ли търсене за продукта ви? Запитайте се какво ще загубите, ако не успеете. Важно е да си отговорите на тези въпроси, преди да инвестирате пари.

2. Разполагаеми ресурси. Реализирането на даден проект изисква повече от пари. Важно е да съберете достатъчно добър екип, който да ви помага през целия път нагоре, иначе всичко ще бъде безсмислено.

3. Поставете си конкретни цели. Няма как да привлечете партньори или инвеститори, ако не им представите план. Самият вие трябва да сте подробно запознат с всяка стъпка от процеса, за да можете да отговаряте на въпроси.

4. Радвайте се на малките победи. Много предприемачи се отказват от идеите си, защото се съсредоточават върху това, което не са постигнали, а не върху това, което са. Не правете тази грешка.

5. Търсете външна оценка. Потърсете мнението на хора извън близкия ви кръг. Те ще бъдат по-обективни.

6. Избирайте битките си. Важно е да отстоявате позицията си, но не тръгвайте с рогата напред за всяка малка подробност. Така няма да ви останат сили за важните неща.

7. Бъдете търпеливи. Успехът не идва за една нощ. Понякога не идва за цяла година. Но ако наистина вярвате в идеята си, преследвайте реализацията ѝ докарай. Рано или късно, ще получите удовлетворението, което очаквате.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.