7 знака, че никога няма да забогатеете


7 знака, че никога няма да забогатеете
Снимка: iStock/Guliver

5806

От какво зависи дали един човек ще стане богат? Талант, образвание, нюх, връзки, късмет? Не. Най-важни са начинът на мислете и способностите за управление на парите, пише Business Insider. Изданието дава изброява 7 знака, които сочат, че някой няма да натрупа състояние.

1. Слагате акцент върху спестяването, а не върху печалбата. Заделянето настрана е ключов елемент от забогатяването, но не бива да прекарвате твърде много време мислейки за него за сметка на мисленето как да печелите повече - това би ви посъветвал всеки богат човек.

2. Не сте започнали да инвестирате в нищо. Един от най-работещите начини да печелите пари с времето е като инвестирате. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре. Средно, милионерите в САЩ инвестират 20% от доходите на домакинството си годишно. Тяхното богатство не се измерва според сумата, която са създали всяка година, а според начина, по който са спестявали и инвестирали с времето.

3. Доволни сте всеки месец на определена дата да получавате стабилно заплатата си. Средностатистическият човек избира да му плащат за време - стабилна заплата за часове труд. Богатият избира да му плащат за резултати. И обикновено той работи за себе си.

4. Купувате неща, които не можете да си позволите. Ако живеете над възможностите си, едва ли ще станете богати. Дори ако започнете да печелите повече или ви повишат, не използвайте хубавият повод, за да оправдаете пред себе си още по-голямо харчене.

5. Преследвате мечтите на някой друг, не вашите. Ако искате да сте успешни, трябва да обичате това, което правите. Това означава да определите какво ви харесва и да следвате страстта си.

6. Рядко излизате извън зоната на комфорта си. Ако искате да станете по-богати, да сте по-успешни личности и да напреднете в живота, трябва да приемете че ще живеете в несигурност или дискомфорт. Забогателите хора имат едно много ценно качество: те се умеят да откриват комфорт в неудобната, неспокойна ситуация.

7. Не мислите, че имате потенциала да забогатеете. Средностатистическият човек мисли, че да си богат е привилегия дадена само на някои хора. Богатият си поставя високи очаквания.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички