7 знаменитости, на които им е забранено да ходят в Китай

7 знаменитости, на които им е забранено да ходят в Китай

Когато си звезда, всички врати за теб са отворени, нали? Не съвсем. За някои знаменитости дори цели граници са непристъпни.

Китай е сред по-консервативните държави в света. Там не се гледа с добро око на секси тоалетите и танците по време на концерти, а и властта е много чувствителна към критики по неин адрес под каквато и да е форма. Затова и някои от най-известните личности на планетата са си "спечелили" забрана да стъпват в Поднебесната империя. Ето кои са те:

7. Ричард Гиър. Преди години актьорът се снима в трилър, чието действие се развива в Китай и който показва нарушения на човешките права там. След излъчването на лентата, държавата забранява достъпа на Гиър.

Какво е било да си Манса Муса - най-богатия човек в историята

Наскоро богатството на Джеф Безос, изпълнителният директор на Amazon, надхвърли 100 млрд. долара - постижение, с ко...

6. Кейти Пери. Тя не бе допусната да пее на тазгодишното шоу на Victoria's Secret в Китай, защото през 2015 г. изнесе концерт в Тайван и развя местното знаме - символ, забраняват от властта в Китай.

5. Селена Гомес. Нейният достъп е отрязан, защото се среща с тибетския духовен водач Далай лама.

За първи път от 15 г. Жизел Бюндхен НЕ е най-високоплатеният модел

Бразилската красавица Жизел Бюндхен (на водещата снимка) бе детронирана от първото място в класацията на Forbes за ...

4. Брад Пит. Актьорът не може да се разходи до Китай заради участието си във филма "Седем години в Тибет".

3. Майли Сайръс. Певицата е твърде скандална за китайските власти, а поведението ѝ на сцената се определя като аморално.

2. Лейди Гага. Звездата подразни Поднебесната империя с две неща - с твърде разголеното си облекло и със срещата си с Далай лама.

1. Джъстин Бийбър. По време на турне в Китай изпълнителят наруши няколко от законите на страната, държа се неуважително при посещения на свещени места и остави като цяло лошо впечатление. Затова му е забранено да се връща там.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.