8 известни дами, които имат завиден интелект


8 известни дами, които имат завиден интелект
Снимка: Getty Images/Guliver

3752

Много хора подценяват интелекта на звездите, но се оказва, че едни от най-популярните актриси, певици и модели всъщност са и много умни. Натали Портман например е завършила психология в "Харвард", докато Синди Крауфорд е учила инженерна химия.

Ето и 8 жени в Холивуд, които са не само талантливи в своите професии, но също така и умни.

Ема Уотсън

През май 2014 звездата от "Хари Потър" завърши университета "Браун", от който получи бакалавърска степен по английска литература. Тя също така е учила в Оксфорд, а през 2014 стана и посланик на добра воля на ООН.

Синди Крауфорд

Един от най-известните модели в света е учила инженерна химия със стипендия в университета "Нортуестърн". Синди, която е завършила като лауреат на гимназията си, е подписала първия си моден договор през 1984 година. Първоначално е използвала парите, за да следва в университет, но по-късно прекъсва, за да преследва кариерата на модел.

Натали Портман

Звездата от "Черният лебед" има бакалавърска степен от "Харвард" и е завършила курсове в университета Hebrew в Йерусалим. Тя е посещавала "Харвард" като Натали Хершлаг, както е истинското й име, за да запази анонимност, но професорите й бързо забелязали, че е изключителна студентка. Актрисата говори 6 езика и 2 пъти нейни статии са били публикувани в научни журнали. Както каза преди време пред New York Post: "Предпочитам да бъда умна, отколкото филмова звезда".

Ева Лонгория

Преди да започне да играе и да продуцира, Лонгория получава бакалавърска степен по кинезиология от Университета в Южен Тексас. По-късно тя се връща в училище, за да стане магистър по чикано науки в Калифорнийския университет през 2013. "Човек никога не е прекалено стар или прекалено зает, за да продължи образованието си!", каза звездата от "Отчаяни съпруги" при получаването на дипломата си.

Лиса Кудроу

Актрисата е завършила колежа "Васар" със степен по биология, след което започва да работи с баща си, който е известен специалист по главоболието. 6 месеца след завършването тя изостава ученето, за да преследва кариера в киното. Лиса придобива слава като Фийби в хитовия сериал "Приятели".

Кои са останалите известни дами, които могат да ви смаят с интелекта си, прочетете в iWoman.bg.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички