8 навика на супер организираните хора

8 навика на супер организираните хора
Източник: Thinkstock

Ако имате амбицията да успеете в кариерата, си е почти задължително изискване да бъдете организиран човек. Но не се притеснявайте, ако не сте такъв по природа – това е нещо, което може да се придобие с практика. Представяме ви осем навика на супер организираните хора, които е добре да се опитате да вплетете в ежедневието си. Те:

Стават рано. Така имат достатъчно време да плануват приоритетите си за деня и повече време, за да ги изпълнят.

Хранят се здравословно. Чрез полезната храна получават достатъчно енергия за продуктивно изпълнение на задълженията си.

Тренират. Ако искате тялото ви да ви служи добре и в бъдеще, трябва да го поддържате. Дори половин час повече ходене от обичайното помага.

Не отказват помощ. Приемането на помощ не означава, че един човек е слаб, а че може добре да преценява възможностите си.

Винаги имат списък. Независимо колко добра е паметта им, организираните хора записват на лист задачите си, за да не им се изплъзне нещо.

Не отлагат днешната работа за утре. Това само намалява допълнително ефикасността и мотивацията.

Правят си периодични почивки. Научно е доказано, че почивките карат ума да работи по-бързо и да поглеждаме проблемите и задачите си от нова перспектива.

Държат се честно с всичко. Организираните хора нямат време да се занимават с дребни лъжи, като цяло са по-позитивни и това им спестява доста стрес.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.