8 съвета за удължаване на живота на електронните устройства

8 съвета за удължаване на живота на електронните устройства
Източник: Pixabay

Купувате си нов телефон, лаптоп или таблет и само след шест месеца започват да се появяват проблеми. Склонни сме да обвиняваме производителите, но истината е, че понякога самите ние не съхраняваме устройствата си правилно.

От BrightSide дават няколко съвета за това как да удължим живота на любимите ни джаджи.

1. Батериите в по-новите лаптопи и смартфони се нуждаят от постоянно електричество. Ето защо е хубаво да не чакаме да паднат до нулата, а да започнем да ги зареждаме, докато са още на около 15%.

2. Не спестявайте от батерии. По-евтините варианти може и да не разполагат с вградени контролери и да не стават за вашия мобилен компютър или смартфон

3. Веднъж на 3 месеца позволете на батерията да падне до нула процента, след което заредете до 100%

4. Работите на лаптоп? Не го слагайте в скута или на леглото, тъй като по този начин загрява. Купете си поставка с вентилатори.

5. Ниските температури са вредни за батериите на джаджите. Съответно когато сте навън през зимата, не ги използвайте, без да са обвити в защитно покритие.

6. Топлината е не по-малко вредна. Никога не оставяйте джаджите в близост до източник на топлина или на пряка слънчева светлина.

7. Сигурно сте чували – задължително изключвайте джаджите от електрическата мрежа по време на буря. Не, това не е мит. В рамките на възможното е вашите устройства или дори самите вие да пострадате от електричеството.

8. Почиствайте вашите устройства от насъбралата се в тях прах най-малко 2 пъти в годината.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.