9 качества, които не изискват талант, но ви гарантират успех


9 качества, които не изискват талант, но ви гарантират успех
Снимка: iStock/Guliver

6841

Ако сте проявили някакъв талант в ранните си години, всички наоколо със сигурност са ви насърчавали да се развивате професионално в съответната сфера. Но с напредването на възрастта идва един момент, в който осъзнавате, че зад големия успех стоят много повече качества и усилена работа. Оказва се, че талантът е леко надценяван, защото е необходим, но не е достатъчен, пише Insider. Има много личности характеристики, които лесно бихте могли да развиете у себе си, без да се изисква наличието на някакви специални способности, и това да ви гарантира успех в бизнеса и живота. Вижте 9 от тях.

1. Работете здраво. Развиването на специфичен начин на мислене, че „Винаги има какво още да се направи, за да се постигнат по-добри резултати“ не е толкова трудно, а ви гарантира успех във всяко едно начинание, без значение професионално или лично е то.

2. Общувайте открито с околните. Когато сте честни и активни в комуникацията си, това помага за подобряване на отношенията ви с околните и на съвместната ви работа, разбира се. Старайте се винаги ясно и конкретно да отправяте посланията и запитванията си към другите, защото все пак те не четат мисли. Това важи за всички видове комуникация - устна, писмена.

3. Бъдете наясно с ресурсите си. Малко неща са по-дразнещи от хора, които молят за помощ, преди да са опитали сами да намерят решение на проблем и да са ревизирали наличните си ресурси. Вместо да натоварвате някой друг с вашите задачи, си създайте навик първо да опитате да оправите нещата по свой начин.

4. Гледайте на нещата от светлата страна. Да бъдете оптимисти не означава да поставите усмивка на лицето си и да не я сваляте 24/7 (защото това би подлудило голяма част от хората около вас). Просто се опитайте да откривате позитивите във всяка ситуация – винаги има такива, дори и да не ви се вярва.

5. Не губете ентусиазма си. Ентусиазмът е следващото ниво на оптимизма. Освен това той е заразен. Ако съумеете да запазите страстта, с която вършите нещата, и да заразите околните с положителното си настроение и очаквания, резултатите със сигурност няма да ви разочароват.

6. Бъдете отворени към новите неща в живота. Ако наистина искате да бъдете успешни, трябва да се освободите от оковите на егото си и да прегърнете всички нови възможности, които се изпречват на пътя ви. Не забравяйте, че вашата идея и вашият начин на работа може и да не са най-добрите и да имат нужда от малко освежаване.

7. Глад за знания. Това може и да ви звучи като клише, но вечният глад за нови знания и умения е качеството, което непрекъснато ще ви бута напред във вашето личностно и професионално развитие.

8. Предизвиквайте очакванията. Това, че някой прави нещо по определен начин, не означава, че и вие трябва да следвате неговия пример. Останете верни на себе си и намерете свой собствен метод, който да ви отличава от всички останали.

9. Научете се да приемате градивната критика. Изключително важно, но трудно постижимо за повечето хора. Колкото и болезнено за егото ви да е приемането на факта, че някой друг ви посочва къде грешите, това има своите положителни страни. Възползвайте се от всяка конструктивна забележка, взимайки си поука за следващия път.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички