9 прости истини, които умните хора често забравят

9 прости истини, които умните хора често забравят
Източник: iStock/Guliver

Някои от най-интелигентните хора се затрудняват да се развиват и да открият щастието, защото забравят обикновени, но вечни истини, движещи индивидуалния прогрес. От блога marcandangel.com изброяват какво е добре винаги да помним.

1. Образованието и интелигентността няма да доведат до нищо без действия и активност. Има огромна разлика между това да знаеш как да направиш нещо, да говориш за него и наистина да го направиш.

2. Щастието и успехът са различни неща. Въпросите "Какво ще ме направи щастлив?" и "Какво ще ме направи успешен?" често нямат един и същи отговор.

3. Прекалено големият избор затруднява взимането на решение. Ако трябва да решите нещо, не губете време да разглеждате всеки детайл на всяка опция. Изберете каквото ви се струва подходящо и го изпробвайте. Ако не проработи, изберете друго и т.н.

4. Всички хора са успели в някакво отношение и провалени в друго. Безсмислено е да се опитвате да бъдете перфектни. Съвършенството е илюзия.

5. Всяка ваша грешка е прогрес. Грешките са нашите най-важни уроци. Те ни приближават до осъществяването на големите ни цели.

6. Проблемите ни с другите хора често са проблеми със самите нас. Много от тях създаваме в съзнанието си. Проявявайте готовност да погледнете на нещата и от различна от вашата перспектива.

7. Емоционалните решения рядко са добри решения. Не позволявайте на емоциите да замъглят разума във важни моменти. Ако трябва, отложете решението.

8. Никога няма да се чувствате 100% готови, когато се появи нова възможност. Не бъдете колебливи. Новите възможности ни карат да израстваме емоционално и професионално, да излезем от зоната си на комфорт. Неизбежно е да сте притеснени първоначално, но нека това ще отмине. Не си заслужава да пропуснете шанса си заради страха от дискомфорта.

9. Всеки работи за себе си. Дори да има десетки хора на по-високи позиции от вашата, ежедневният ви труд отива най-вече за вас самите. Опитайте се да извлечете максимална полза от него.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.