9 забавни факта за Бил Гейтс, които разкриват ексцентричността му

9 забавни факта за Бил Гейтс, които разкриват ексцентричността му
Източник: Getty Images

Животът на Бил Гейтс е наистина необикновен. Създателят на Microsoft е познат като стриктен началник, брилянтен мислител и човек, които се наслаждава на дребните радости. Ето няколко забавни факта, които доказват, че той не е типичен богаташ.

В гимназията накарали младия Бил да направи график на часовете и списък кои ученици кои часове да посещават. Той използвал възможността да сложи в своите класове само момичетата, които харесвал.

Гейтс учи в „Харвард“, но не завършва образованието си, защото се посвещава изцяло на развитието на Microsoft. Докато е в университета обаче, не ходи на предметите, които са в програмата му, а на тези, които просто са му интересни. И все пак успява да си взима задължителните изпити с отлични оценки.

Обича високите скорости и е доста безразсъден шофьор. Веднъж взима от свой приятел “Порше 928“ и... го потрошава. Три пъти е бил глобяван за превишена скорост.

Гейтс запомнял наизуст регистрационните номера на колите на служителите на Microsoft, за да следи кой кога идва и си тръгва от работа.

Огромен фен е на Minesweeper – една от класическите игри на Windows. Наложило му се да я деинсталира от компютъра си, защото не можел да прави нищо друго, освен да играе.

Дори когато Microsoft набрала популярност и средства, Гейтс задължавал служителите си да летят втора класа. Самият той също го правел.

Приятно му е да... мие чинии. „Други хора ми предлагат да го правят вместо мен след вечеря, но на мен ми харесва сам да мия чиниите“, обяснява той.

Веднъж се заключва в тоалетната по време на интервю и отказва да излезе, докато репортерът не му се извини за неудобен въпрос.

Но дори това не може да се сравни с най-известното интервю на Гейтс от 1994 г., когато той демонстрира умението си да прескочи стол.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.