АИКБ обвини Пламен Димитров и Димитър Манолов в лъжа за думите "търтеи, мързеливци и престъпници"


АИКБ обвини Пламен Димитров и Димитър Манолов в лъжа за думите "търтеи, мързеливци и престъпници"
Снимка: БГНЕС

3717

Асоциацията на идустриалния капитал (АИКБ) директно обвини синдикалните лидери Пламен Димитров (КНСБ) и Димитър Манолов (КТ "Подкрепа") в лъжа, тъй като твърдели, че председателят на АИКБ Васил Велев е казал по адрес на работниците в България, че са "търтеи, мързеливци и престъпнци". Като доказателство, работодателската асоциация прилага и звуков файл от пресконференцията от 24 юли.

Според АИКБ причина за горещите медийни престрелки е, "че благодарение на ясната позиция на Европейската комисия и на действията на българското правителство, ние сме изправени пред приемане на нов механизъм за договаряне на минималната месечна работна заплата".

От АИКБ се обръщат "персонално към г-н Пламен Димитров, като към лидер на КНСБ, но и като човек, който и преди си е позволявал грозни квалификации и вербална агресия:

Спрете да нагнетявате обстановката, г-н Димитров! Лъжите, клеветите и словесните манипулации не са аргументи в спора! Не приписвайте на хора, които много добре си знаят мярката на изказа, да са обиждали българските работници, както и техните организации. Председателят на УС на АИКБ, Васил Велев не е изричал подобни хули, както впрочем и г-н Божидар Данев".

Ето какво още казват в своята официална позиция от АИКБ:

"Безспорно, ние твърдим, че под натиска на синдикатите, включващ откровени манипулации, заплахи от типа на „камък върху камък няма да остане“, а напоследък и нагли лъжи, у нас се провежда погрешна политика по доходите. Ние наистина твърдим, че тази политика се провежда с използването на командно-административни методи, които са приложими при плановите икономики, но не и в условията на пазарна икономика.

Тази политика действително (и за това ние отдавна представяме съответните доказателства) толерира и награждава ниската квалификация и нежеланието за каквото и да е професионално усъвършенстване. И така, тази политика наистина награждава мързела и ниската квалификация и наказва трудолюбивите работници, които повишават своята квалификация и производителност".

За финал от АИКБ казват следното: "Ние държим на своите работници и служители. Затова не ни вкарвайте в образа на безотговорно приказващи хора. Крайно време е да спрете с лъжите, клеветите и доносите!"

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички