АПСК продава "НИТИ" ЕАД в Казанлък при конкурсна цена от 3,6 млн. лв


АПСК продава "НИТИ" ЕАД в Казанлък при конкурсна цена от 3,6 млн. лв
Снимка: Getty Images / Guliver

5716

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви публично оповестен конкурс на един етап за продажбата на 690,4 хил. броя акции, които представляват 100% от капитала на завода „НИТИ“ ЕАД в Казанлък.

Минималната конкурсна цена е 3,6 млн. лева, а депозитът за участие 360 000 лв. Срокът за подаване на обвързващи оферти е 17.00 часа на 27 юли 2015 г., съобщават от агенцията.

Цената на конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум струва 2000 лв./с вкл. ДДС/ и може да бъде закупена в сградата на АПСК в срок до 4-ти май 2015г.

Информационен меморандум има право да закупи само юридическо лице, което отговаря на предварителните квалификационни изисквания. То трябва да има положителен финансов резултат за всяка от последните две финансови години, съгласно одитираните годишни финансови отчети и да е получило разрешение за достъп до информация с ниво на класификация „Секретно“ или удостоверение за сигурност, съгласно закона за защита на класифицираната информация.

До участие в конкурса не се допускат офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в конкурса), лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност или които са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица осъдени за банкрут и лица, които имат непогасени изискуеми публични задължения към Република България.

Не се допуска участникът, спечелил конкурса,  да учреди дружество, специално създадено за сключване на договора за приватизация, допълват в съобщението си от АПСК.

"Нити" ЕАД се занимава с производство на артилирийски и инжeнерни боеприпаси, взривaтели, както и с проектиране на промишлени сгради, предназначени за военно и специално производствои нестандартно оборудване.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички