Адвокат от аферата "Яневагейт" може би е замесен с Николай Банев


Адвокат от аферата "Яневагейт" може би е замесен с Николай Банев
Снимка: БГНЕС

7464

Г-жа Мария Николова, която допреди година се казваше Гъркова, беше изпълнителен директор на "Елматех" - друга фирма на Николай Банев. Ще я съдя за твърдението, че са дадени пари за фалирането на "Елма". Това заяви бизнесменът Борис Бояджиев в право на отговор на твърдения на Мария Николова отпреди две седмици.

Бояджиев се обяви за "пришит" към Банев и добави, че всичко в бизнеса му било публично и чисто. А мотивът на Николова бил да прикрие определени хора. Банев може да е всякакъв, но не е шесторъкият Шива, правил е престъпления не сам. Кой му е помагал - г-жа Николова сама си призна за участието си, обясни Бояджиев пред Нова телевизия. И хвърли бомбата - че Банев е ползвал адвокат Момчил Мондешки като консултант по несъстоятелността на "Полимери".

Според Борис Бояджиев не Банев е нарязал на скрап машините на "Полимери". Те изобщо не са нарязани, а се ползвали от брата на Мондешки - Младен, според Бояджиев. Младен Мондешки е собственик на "Елпром Троян". Имам документи, снимки, подал съм сигнал срещу прокуратурата - заради синдика Росен Милошев, който им помогна, добави Бояджиев. И каза, че всичко станало през 2009 година, когато Николова била директор на "Елматех" и много добре знаела за какво става въпрос.

Става въпрос за бизнес конкуренция, която действа мръсно, подчерта Бояджиев. Искам да призова г-н Цацаров и г-н Гешев да накарат прокуратурите по район да си свършат работата и да преустановят ползването на тези активи - щетата е 2 млн. лева за бюджета, завърши той.

Кой е адвокат Мондешки?

Момчил Мондешки блесна в аферата "Яневагейт". Той беше третият човек, говорещ със съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова за това как се управлява държавата. Въпреки скандала, прокуратурата така и не направи нищо досега спрямо Мондешки. Интересен факт е, че счетоводител на Мондешки е синдикът на КТБ Кристи Маринова, за която стана ясно, че не е била допусната на изпит за синдик от Министерството на правосъдието. Причината - не е доказала, че има три години стаж по специалността.

СПОМНЕТЕ СИ КАКВО ГОВОРИ МОНДЕШКИ ЗА ТОВА КОЙ ХОДИ ПРИ ДЕЛЯН (ПЕЕВСКИ)

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички