Адвокат от аферата "Яневагейт" може би е замесен с Николай Банев

Адвокат от аферата
Източник: БГНЕС

Г-жа Мария Николова, която допреди година се казваше Гъркова, беше изпълнителен директор на "Елматех" - друга фирма на Николай Банев. Ще я съдя за твърдението, че са дадени пари за фалирането на "Елма". Това заяви бизнесменът Борис Бояджиев в право на отговор на твърдения на Мария Николова отпреди две седмици.

Бояджиев се обяви за "пришит" към Банев и добави, че всичко в бизнеса му било публично и чисто. А мотивът на Николова бил да прикрие определени хора. Банев може да е всякакъв, но не е шесторъкият Шива, правил е престъпления не сам. Кой му е помагал - г-жа Николова сама си призна за участието си, обясни Бояджиев пред Нова телевизия. И хвърли бомбата - че Банев е ползвал адвокат Момчил Мондешки като консултант по несъстоятелността на "Полимери".

Според Борис Бояджиев не Банев е нарязал на скрап машините на "Полимери". Те изобщо не са нарязани, а се ползвали от брата на Мондешки - Младен, според Бояджиев. Младен Мондешки е собственик на "Елпром Троян". Имам документи, снимки, подал съм сигнал срещу прокуратурата - заради синдика Росен Милошев, който им помогна, добави Бояджиев. И каза, че всичко станало през 2009 година, когато Николова била директор на "Елматех" и много добре знаела за какво става въпрос.

Става въпрос за бизнес конкуренция, която действа мръсно, подчерта Бояджиев. Искам да призова г-н Цацаров и г-н Гешев да накарат прокуратурите по район да си свършат работата и да преустановят ползването на тези активи - щетата е 2 млн. лева за бюджета, завърши той.

Кой е адвокат Мондешки?

Момчил Мондешки блесна в аферата "Яневагейт". Той беше третият човек, говорещ със съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова за това как се управлява държавата. Въпреки скандала, прокуратурата така и не направи нищо досега спрямо Мондешки. Интересен факт е, че счетоводител на Мондешки е синдикът на КТБ Кристи Маринова, за която стана ясно, че не е била допусната на изпит за синдик от Министерството на правосъдието. Причината - не е доказала, че има три години стаж по специалността.

СПОМНЕТЕ СИ КАКВО ГОВОРИ МОНДЕШКИ ЗА ТОВА КОЙ ХОДИ ПРИ ДЕЛЯН (ПЕЕВСКИ)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.