Адвокатът на Иванчева: Ваклин ѝ е предлагал подкуп, тя го е изгонила


Адвокатът на Иванчева: Ваклин ѝ е предлагал подкуп, тя го е изгонила
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

4889

Продължавам да се притеснявам за присъди за мои клиенти – защото правосъдието не е съвършено, но имам и голяма доза оптимизъм. Няма доказателства, че Десислава Иванчева е искала и е взела подкуп. Това заяви адвокат Марин Марковски, един от защитниците на отстранената от поста си кметица на район "Младост" в София, която е заплашена от 20 години затвор – заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Днес, 15 април, в 15:30 часа ще бъдат прочетени присъдите на първа инстанция!

Пари в колата на Иванчева и Петрова има (70 000 евро), но прокуратурата се основава и на това, че Иванчева е искала 500 000 евро, продължи адвокатът. И подчерта – не е вярно, че ръцете на Иванчева са светнали (бел. ред. – ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев, срещу който Иванчева и Петрова ще заведат дело за клевета, говореше как при проверката Иванчева светнала като коледна елха, защото пипала белязаните пари, с които ѝ е направен капан, за да бъде уличена в намерението ѝ да вземе подкуп) – намерено е флуоресциращо вещество по устата и веждите ѝ, категоричен е юристът, като добави, че няма как . И изрази хипотеза, че някой от проверяващите, броял парите, е пипнал Иванчева по лицето.

Относно оттеглянето на показанията на друг бивш кмет на "Младост" и сочен за посредник в сделката с подкупа - Петко Дюлгеров, Марковски също видя категоричен сигнал – че е имало първоначално обяснения, които сега са оттеглени и в хода на делото нито едно доказателство не потвърди нищо от тези обяснения. Дюлгеров дори не потвърди, че е познавал Иванчева добре. Ваклин е предлагал 70 000 евро в кабинета на Иванчева – щях да го кажа на делото, но Иванчева го е изгонила от кабинета си, каза пред Нова телевизия Марковски, като поясни, че имало запис как Ваклин се оплаквал на Дюлгеров, че кметицата го изгонила, а уж всичко било уредено.

Ръководителите на акцията по ареста на Иванчева и Петрова са знаели, че те не знаят, че в колата им има белязани пари, категоричен беше Марковски, аргументирайки се защо - защото са спрели колата преди тя да стигне до крайната дестинация и преди двете евентуално да тръгнат да разтоварват парите. И добави, че става въпрос за "сложен комплекс от интереси", като посочи писмо от Асоциацията на строителните предприемачи срещу Иванчева и как тя им искала озеляняване на "Младост".

Марковски каза и, че специалните разузнавателни средства (СРС) по делото са включени като доказателства. Той обаче определи като „много сложни” нещата с бъдещо дело срещу Иван Гешев – трудно ще издържи едно такова дело за клевета, защото прокурорът смята, че те са виновни, завърши юристът.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички