Ако тези 3 неща важат за вас, трябва да напуснете работа


Ако тези 3 неща важат за вас, трябва да напуснете работа
Снимка: iStock/Guliver

5187

Не харесвате настоящата си работа и сериозно обмисляте да потърсите друга? Не сте единствени. Според скорошно проучване 70% от хората в САЩ се чувстват нещастни в службата.

Навсякъде има спорове, противоречия между колеги и напрегнати периоди. Съществуват обаче и ясни признаци, че нещата са се влошили повече от допустимото и е време да напуснете работа, пише Forbes. Ето три от тях:

1. Не ви плащат достатъчно за натоварването, на което сте подложени.

Кариерата ви не трябва да прилича на безкраен стаж, където ви товарят с хиляди задачи и накрая ви плащат стотинки. Може би си мислите, че като се нагърбвате с много ангажименти, ще се издигнете в очите на шефа и ще ви повишат. Това обаче се случва рядко. По-добре потърсете достойно заплащане за труда си.

2. Здравето ви се влошава.

Колкото и изненадващо да звучи, има връзка между удовлетвореността на работа и здравословното състояние. Изследване на Американската социологическа асоциация показва, че ако дълго време работите нещо, което не харесвате, ще си докарате проблеми като отслабване на имунната система, тревожност, депресия и др. Намерете кариера, която ви позволява да водите балансиран и здравословен живот.

3. Изпитвате остра липса на мотивация и креативност.

Няма нищо по-лошо от това да загубите вдъхновение в работата. Да се будите и в стомаха ви да се настанява неприятно чувство при мисълта, че трябва да се запътите към офиса. Ако ви липсват мотивация и креативност, може първо да пробвате да се прехвърлите в различен отдел или да поемате по-различни задачи. Ако и това не ви помогне, е време да се преориентирате към друго работно място.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички