Ако забележите тези 2 "червени лампички" в ресторанта, не яжте там

Ако забележите тези 2 червени лампички в ресторанта, не яжте там
Източник: iStock/Guliver

Вечерята в ресторант е едно от удоволствията в живота. Заведенията за хранене са места, в които можете да опитате нови ястия и да разширите своите гастрономически хоризонти. Има обаче определени случаи, в които е по-добре да си спестите това, пише Insider.

Не ви съветваме да се храните в даден ресторант, ако...

... менюто е прекалено дълго.

Това е знак, че храната може да не е особено свежа. Едно заведение няма да купува прясно месо всяка сутрин, ако шансът някой да си поръча пържола е 1:50. Сравнете това с ресторант, който предлага само десет различни ястия с месо - там шансът е 1:10. В някои случаи ресторантите с дълги менюта дори замразяват във фризера определени ястия и само ги притоплят.

... тоалетната е мръсна.

Високото ниво на хигиена е задължително за всяка кухня и не само - ресторант, който държи на качеството, ще се погрижи абсолютно навсякъде да е чисто. Подът на тоалетната трябва да е почистен, да има заредени сапун, тоалетна хартия и салфетки за избърсване на ръцете. Ако тези неща липсват и ако банята е мръсна, бъдете сигурни, че в кухнята не се престарават с поддържането на хигиена. Бихте ли искали да опитате ястие от тази кухня?

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.