Американците вече прекарват повече време на смартфона си, отколкото пред телевизора


Американците вече прекарват повече време на смартфона си, отколкото пред телевизора
Снимка: iStock/Guliver

3325

За първи път проучвания установиха, че средният възрастен американец прекарва повече време, използвайки мобилното си устройство, отколкото седейки пред телевизора си, предаде БГНЕС.

От употребата на приложенията за музика до социалните медии, използването на смартфони от средния американец продължава да нараства непрекъснато, а през 2019 г. потребителите вече отделят повече внимание на мобилните си устройства, отколкото на телевизорите си, според нови данни, събрани от компанията за пазарни проучвания eMarketer.

Среднодневно през 2019 г. възрастните в САЩ са прекарали три часа и 43 минути, използвайки телефона си, се гласи проучването. Докато времето, прекарано в гледане на телевизия, исторически винаги е надминавало употребата на смартфони, американците сега седят пред телевизорите си в продължение на три часа и 35 минути - осемминутна разлика в полза на мобилните устройства.

През предходната година мобилните устройства натрупаха три часа и 25 минути срещу три часа и 56 минути, прекарани в гледане на телевизия от американските потребители.

"Очаквахме, че мобилните устройства ще изпреварят телевизора за известно време, но виждайки това да се случва, все пак е изненадващо", признава главният анализатор на eMarketer Йорам Урмсер. "Още през 2014 г. средният американски възрастен гледаше почти два часа повече телевизия, отколкото прекарваше с телефона си.", допълва Урмсер.

Какво обяснява тази възходяща тенденция в използването на телефона? Приложенията за музика отнемат най-много време за средния възрастен, докато използването на социални мрежа си осигурява второто място.

„Цифровите аудио приложения продължават да добавят минути, защото хората слушат и теглят повече музика на своите телефони, а приложенията са увеличили популярността си през последните няколко години“, уточни Уурмсер.

На фона на увеличаването на употребата на мобилни телефони за американците, някои от тях взимат нещата в свои ръце, като се отказват от устройствата си и ги изключват по време на ваканции за хиляди долари.

Данните от проучванията на eMarketer също така разкриха, че употребата на таблети продължава да намалява тази година, като се оценява на един час и осем минути за ежедневна употреба, след като е достигнал максимума от един час и 11 минути през 2017 година.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички