Ананиев обеща допълнителни средства за болницата в Козлодуй


Ананиев обеща допълнителни средства за болницата в Козлодуй
Снимка: БГНЕС

2089

Общинската болница в Козлодуй ще получи допълнителни средства по Методиката за субсидиране на лечебните заведения по параметрите - ТЕЛК, спешност и труднодостъпност. Приходът на болницата ще бъде и с 16% по-висок по НЗОК. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на среща с представители на лечебното заведение в града, предаде bTV.

"Това свидетелства, че се предвижда подобряване на финансовото състояние и увеличаване възнагражденията на работещите в лечебното заведение, а не закриването му", заяви министър Ананиев.

Медиците от болницата в Козлодуй излязоха на протест заради ниските си заплати, които са малко над минималната за страната.

Здравното министерство, което не е принципал на болницата, ще окаже съдействие, за да бъдат намерени решения за функционирането ѝ.

Управителят д-р Олга Николова посочи, че очакванията ѝ са ако мерките проработят, възнагражденията на медиците да бъдат увеличени до края на настоящата година.

Ананиев коментира, че на общинските болници е бил предложен изготвеният от здравното ведомство механизъм за финансово управление и контрол в лечебните заведения.

В областните болници, където механизмът е приложен, се наблюдава намаляване на просрочените задължения със средно 30%, което означава, че се работи по-ефективно и по-голям процент от приходите остава за повишаване на заплатите, отбеляза министърът.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички