Ангелкова: Три заведения на плажа „Кабакум централен“ ще бъдат затворени


Ангелкова: Три заведения на плажа „Кабакум централен“ ще бъдат затворени
Снимка: Министерство на туризма

7876

Три заведения на плажа „Кабакум централен“ край Варна ще бъдат затворени. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се включи в проверка за състоянието на морския плаж, отдаден под наем.

Проверката, която бе съвместна с няколко институции, е по сигнал на граждани и на бъдещия наемател, спечелил търга за отдаване под наем. Министър Ангелкова уточни, че изборът на наемател към момента се обжалва, което означава, че плажът се води неохраняем. Договорът с предишния наемат е бил прекратен миналата година заради много нередности, включително и неплащане на наемната цена.

„Проведохме търг за отдаване под наем, който беше спечелен от нов наемател, но поради обжалване и в момента няма сключен договор. Този плаж се води неохраняем. Редно е на територията на този плаж да не се извършва търговска дейност. Получихме сигнали, че има заведения, които работят и извършват незаконна търговска дейност. Сезирали сме Регионалната дирекция за строителен контрол, както и Община Варна, за да се предприемат незабавно действия по събаряне на заведенията или по прекратяване на търговската им дейност“, заяви Ангелкова.

По думите й, до приключване на съдебните процедури и сключването на нов договор с избрания наемател на плажа не трябва да се осъществява търговска дейност, всичко трябва да е безплатно, а почистването да се осигурява от общината. Според Ангелкова, в момента на плажа на практика се извършва самоуправство, затова ще се предприемат всички законови мерки това да бъде прекратено.

Министър Николина Ангелкова подчерта, че след приключване на съдебните процедури ще се пристъпи към сключване на договор с новия наемател на плажа.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички