Apple махна VPN услугите си от китайския си магазин за приложения

Apple махна VPN услугите си от китайския си магазин за приложения
Източник: Getty Images

Компанията Apple премахва услугите си за виртуална частна мрежа (VPN) от своя магазин за приложения (App Store) в Китай, съобщиха световните агенции. Мнозина обвиниха американската компания, че така се е поддала на цензурата в Поднебесната империя.

VPN позволява на потребителите да заобикалят така наречената „Велика защитна стена" на Китай, която има за цел да ограничи достъпа до сайтове в чужбина.

Още през януари Пекин прие закони, целящи да забранят всички VPN, които не са одобрени от държавните регулатори. Одобрените VPN трябва да използват инфраструктурата на държавната мрежа.

Samsung започна да се съвзема

След множество проблеми и скандали, южнокорейският гигант Samsung Electronics обяви скок от 88,9% на нетните си печ...

В изявление от неделя говорител на Apple потвърди, че компанията ще премахне приложения, които не спазват закона, от своя App Store в Китай, включително услуги, базирани извън страната.

Пекин затвори десетки базирани в Китай доставчици и се насочи към чуждестранните услугу, тъй като се стреми да затегне контрола си над интернет, особено преди конгреса на Комунистическата партия през август.

Компания имплантира микрочипове на работниците си

Компания в щата Уисконсин ще стане първата в САЩ, на чиито работници ще бъдат имплантирани микрочипове, пише БГНЕС....

Докато личните VPN доставчици са били предмет на атаки, ръководени от държавата и в миналото, сега за пръв път Apple изпълнява исканията да премахне доставчици от чужбина от своя магазин - нещо, за което доставчиците на VPN твърдят, че ненужно подкрепя засиления режим на цензура на Китай.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.