Apple може да забави своя 5G iPhone


Apple може да забави своя 5G iPhone
Снимка: Getty Images

3207

Въпреки всички свои разработки в добавянето на 5G технологията за iPhone, Apple може да произведе своя 5G iPhone чак след почти 4 години – през 2023 г. Компанията от Купертино срещна много проблеми с изработването на 5G части, но вече разполага със средствата да направи свои компоненти за новата технология.

През следващите 2 години, Apple ще разчита на Qualcomm за предстоящите 5G части за iPhone. Това решение идва след като двете компании се съдиха по редица въпроси в последните 2 години, пише пише International Business Times.

Известно е, че Apple прави свои собствени части или подобрява внесените части за своите устройства, за да достави страхотно устройство на клиентите си. Разчитането на Qualcomm може да бъде временен вариант, докато компанията работи по други проекти и изработва свои 5G компоненти.

Наскоро Intel продаде своите ресурси за разработка на модем на Apple, след като производителят на чипове спря да прави модеми миналата пролет. Макар компанията от Купертино вече да разполага със средствата за производство на собствен модем, тя няма солиден опит в разработването на такъв от нулата. Apple работи с други компании за първоначалната разработка, която впоследствие ще подобри.

Поради липсата на опит на Apple с 5G технологията и дизайна, за да направят устройствата си по-добри от тези на конкуренцията, срокът за изцяло произведения iPhone от Apple със собствена 5G технология е планиран за 2022 г. или 2023 г.

Към момента компанията има голям успех с iPhone 11. Увеличените продажби повишиха акциите и пазарната стойност на компанията, а в момента Apple държи огромна част от продажбите на смартфони в САЩ. Успехът на iPhone 11 поставя страхотна основа за следващите модели на iPhone, които да осигурят още по-добро качество през следващите години.

От друга страна, Apple също инвестира в услуги и абонаменти през цялата 2019 г. Новите услуги на компанията се простират от предоставянето на развлекателно медийно съдържание като видео, музика и подкасти до собствената ѝ кредитна карта - Apple Card. Засега феновете ще трябва да чакат нетърпеливо дали компанията от Купертино ще има по-добър 5G iPhone през следващите години преди 2023 г.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички