Apple отново е трилионна компания, акциите й с нов връх

Apple отново е трилионна компания, акциите й с нов връх
Източник: Getty images/Guliver

Apple се превърна в трилионна компания за четвърти път, след като акциите ѝ сериозно поскъпнаха, доближавайки най-високата си цена за годината. Пазарната стойност на технологичния гигант, търгуван на Уолстрийт, се покачи до 1,01 трлн. долара.

Скокът се дължи на прогнозата, че акциите на Apple ще нараснат с над 20% тази година поради по-силните от очакваното продажби на новия iPhone 11. Цената на затваряне на акциите в понеделник от 223,97 долара беше най-високата от 9 октомври 2018 г., пише International Business Times.

Продажбите на новата серия iPhone 11 отбелязват "много силен старт", разкри шефът на компанията Тим Кук в интервю за германския вестник Bild. По думите му компанията "не може да бъде по-щастлива" от старта на новите модели.

Акциите на Apple поскъпнаха и благодарение на прогнозата на анализатора от JPMorgan Самик Чатърджи, който повиши ценовата си цел за тях до 265 долара, вместо 243 долара. Същият експерт прогнозира увеличение на доставките на iPhone през 2019 и 2020 г.

По думите му очакваните продажби на iPhone ще се повишат леко, а инвеститорите ще са по-благосклонни към акциите на технологичния гигант. Чатърджи прогнозира, че Apple ще продаде 198 млн. смартфона през 2020 г. и 200 млн. през 2021 г.

JPMorgan увеличи и прогнозите си за продажбите на iPhone за текущото тримесечие с още 1 милион бройки и с още 3 млн. за следващите 3 месеца. Експертите очаква Apple да представи 5G смартфони през 2020 г., което да доведе до по-силни продажби на iPhone.

"Очакваме солиден потребителски интерес към 5G телефони в първокласния сегмент на северноамериканския пазар, а Apple е в добра позиция да управлява по-голям дял с продуктовия си цикъл през 2020 г.", отбелязва Чатърджи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.