Apple разработва лечение за диабет

Apple разработва лечение за диабет
Източник: iStock/Guliver

Технологичният гигант Apple е наел екип от биоинженери като част от секретна инициатива за разработката на сензори за лечение на диабет. Това съобщи телевизия CNBC, позовавайки се на три анонимни източника.

Според източниците екипът се състои от близо 30 души, но те признават, че информацията им може да се окаже неточна, тъй като в последно време Apple са наели поне 10-ина нови специалисти от сферата на биомедицината.

Протестът срещу паралелния износ на инсулин набира скорост в интернет Смята се, че работата на учените е обвързана с идеята на създателя на Apple Стив Джобс за изобретяването на смартчасовници или подобна технология със сензори, чрез които може да се наблюдава постоянно и неинванзивно състоянието на кръвната захар в кръвта.

Подобно откритие може да се окаже "Свещеният Граал" за медиците и учените, които от години се опитват да следят глюкозните нива без да е необходима инжекция и винаги се провалят. 

Според информацията инженерите работят в неописан офис в Пало Алто, на километри от седалището на корпорацията в Купертино, Калифорния.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.