Apple с впечатляващи резултати заради по-скъпите iPhone

Apple с впечатляващи резултати заради по-скъпите iPhone
Източник: Getty Images/Guliver

53,3 млрд. долара приход и нетна печалба от 11,52 млрд. долара, което е почти една трета повече на годишна база и е рекорд – това показват данните на Apple за второто календарно тримесечие на годината, което е трето фискално.

Приходите са се увеличили със 17% на годишна база, което означава, че печалбата на акция за Apple е 2,34 долара. А причината за силния резултат се дължи основно на продажбите зад граница (главно на iPhone), които представляват 60% от оборота, сочи отчетът. Продадени са общо 41,3 млн. iPhone-а, което е под 1% повече на годишна база, но сега средната цена на iPhone е 205 по-висока, отколкото по същото време преди година. iPhone X струва средно 1000 долара.

По думите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук резултатите означават, че почти 25 млрд. долара от приходите се връщат на инвеститорите. Ще бъдат платени по 73 цента дивидент на акция – на 16 август. Силните резултати доведоха до 4% ръст на акциите на технологичния гигант на Уолстрийт, което докара пазарната стойност на компанията до 950 млрд. долара.

Очакванията на Apple са, че през следващото тримесечие приходите ще са между 60 и 62 млрд. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.