Apple ще пусне iPhone с 5G най-рано през 2020 г.

Apple ще пусне iPhone с 5G най-рано през 2020 г.
Източник: Getty Images/Guliver

Американският гигант Apple планира да задържи пускането на iPhone, който да работи със следващо поколение мобилни интернет услуги, поне до 2020 г. Това пише Bloomberg, като се позовава на запознати.

Забавянето може да е от полза за основния му конкурент - Samsung, който ще спечели потребителите с телефони, свързващи се с 5G мрежи. Очаква се те да навлязат през 2019 г.

Apple изчакваше и преди, при представянето на 3G и 4G. Аргументите на компанията от Купертино са, че през първата година след подобни промени трябва да се изчистят множество подробности, а телефоните, пуснати веднага, идват с проблеми.

Решението за забавянето обаче може да е свързано и с разрива на Apple с производителя на чипове Qualcomm и партньорството ѝ вместо това с Intel, която няма да има готови продукти, поддържащи 5G, през 2019 г.

Скокът от 4G до 5G вероятно ще се превърне в ключова причина за продажбата на нови устройства. Samsung и Huawei планират да пуснат 5G телефони догодина. Ако Apple наистина се забави със своите предложения, този път това би могло да ѝ изиграе доста лоша шега. 

 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.