Apple смята да пусне нов евтин iPhone догодина

Apple смята да пусне нов евтин iPhone догодина
Източник: Pixabay

Apple най-вероятно планира да пусне нов iPhone ниска цена през 2020 г., който ще ѝ помогне да компенсира намаляващите продажби на по-скъпите модели, според Nikkei.

Компанията от Купертино продължава да произвежда смартфони от най-висок клас, като ще представи най-новите си модели на 10 септември, но все по-малко хора са готови да похарчат 1000 долара за нов телефон. По-евтиното устройството може да привлече и купувачите на развиващите се пазари.

Apple е използвала тази стратегия и преди. iPhone SE беше представен през 2016 г. и се продаваше за 399 долара, много по-евтино от останалите модели на компанията. Този смартфон беше с почти същия дизайн като iPhone 4s, който беше пуснат няколко години по-рано. Все още не е ясно как ще се казва новият евтин iPhone, но той вероятно ще бъде със същия 4,7-инчов екран като iPhone 8.

Apple не е изоставила бюджетния сегмент от пазара, макар че вече не продава iPhone SE. Компанията от Купертино все още продава модела iPhone 7, който е на няколко години, но в момента струва 449 долара.

Apple oбикновено намалява цената на по-старите си смартфони, когато пуска нови модели, така че iPhone 8 може да заеме мястото на предшественика си, щом новата серия бъде представена през септември. По същия начин компанията продава и по-достъпни версии на флагманските си модели.

Цената на iPhone XR започва от 749 долара, докато флагманският iPhone XS се продава за най-малко 999 долара. Apple вероятно ще продължи тази тенденция. На 10 септември се очаква да бъдат представени 2 нови флагмански модела, които да заменят iPhone XS и iPhone XS Max, както и нова версия на iPhone XR.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.