Арестуваха изпълнителния директор на Audi


Арестуваха изпълнителния директор на Audi
Снимка: Getty Images/Guliver

3038

След като преди дни стана ясно, че е разследван, в понеделник изпълнителният директор на Audi Рупърт Стадлер се озова с белезници.

Той е арестуван заради връзката си със скандала за фалшифицирането на вредните емисии на колите, произведени от компанията майка Volkswagen, заявиха прокурори от Мюнхен, цитирани от AFP.

От компанията потвърдиха новината за ареста и допълниха, че "г-н Стадлер е невинен до доказване на противното". „Заповедта за арест е на база опасения за укриване на доказателства”, заявиха прокурорите.

Миналата седмица от прокуратурата заявиха, че Стадлер и друг член на управителния съвет се считат за заподозрени от 30 май. „Всеки от тях е обвинен в измама за това, че пряко или косвено са участвали във фалшифицирането на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови емисии от автомобилите, като въпросните са били оборудвани със специални устройства, отчитащи грешна информация и занижаващи данните при тестове”, се казва още в изявлението.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха разследване във връзка с действията на Volkswagen и Audi, след като от компанията майка признаха през 2015 г., че са използвали софтуер за манипулация на отчетените газове при тестове.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички