Азиатските пазари със спад заради повишените политически рискове


Азиатските пазари със спад заради повишените политически рискове
Снимка: iStock/Guliver

3181

Търговският дефицит на САЩ достигна до най-високата си стойност за последните години, след като на месечна база достигна 48.49 млрд. долара. Данните показват, че вноса е нараснал с 2.3%, достигайки 240.6 млрд долара.

Съветът за сигурност на ООН ще се срещне в Ню Йорк, за да се обсъдят мерките, които трябва да бъдат взети спрямо Северна Корея. По-рано Доналд Тръмп предупреди, че ще има “много сериозни последствия” в случай на провокация от севернокорейците. Американският президент изрази подкрепата си за Япония и Южна Корея.

Планът за Бреккзит на Тереза Мей претърпя неуспех, след като Камарата на лордовете гласуваха в полза на това депутатите да могат да върнат документа на масата за преговори, в случай че постигнатите договорености с ЕС са недостатъчни.

Доларовият индекс успя да нарасне с 0.1 на сто до 101.64. Индексът продължава да се движи в диапазона около 102 пункта като първата сериозна подкрепа се явява 100- дневната пълзяща средна.

NZDUSD спадна след появилата се информация за спад в цената на пълномасленото мляко на прах. Цената на пълномасленото мляко е спаднала с 12.4% до 2782 долара за тон. Това е втори пореден спад след предишния аукцион, който бе проведен на 21 февруари. Тогава цената отстъпи с 3.7%. Като цяло цените на млечните продукти в страна поевтиняват за втори пореден месец с 6.3% до 3512 долара за тон. Това повлия на новозеландския долар, който отстъпи от 0.7200 до 0.6960.

AUDUSD се покачи леко след заседанието на Австралийската централна банка. На редовното си заседание от институцията оставиха основната си лихва без промяна на ниво от 1.5%.

Ръст при доходността по американските книжа

Доходността по 10- годишните американски книжа продължава с възходящото си движение след засилващите се спекулации около възможното повишение на лихвите в САЩ през март.

Германските 10- годишни облигации отстъпиха за втори пореден ден. Пазарните участници са в очакване на заседанието на Европейската централна банка, което ще се проведе тази седмица.

Фондовите пазари се движат в тесни граници

Водещите американски индекси продължават да се движат в тесни граници. Инвеститорите са в очакване на данните за неселскостопанската заетост и за безработицата в САЩ, които ще бъдат публикувани в петък.

В Европа водещите индекси също се търгуваха без сериозни изменения. Френският Cac 40 отстъпи с 0.35%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички