Азиатските пазари увеличиха печалбите си спрямо миналата седмица

Азиатските пазари увеличиха печалбите си спрямо миналата седмица
Източник: Thinkstock

Азиатските пазари в понеделник увеличиха печалбите от миналата седмица, следвайки рекорда на Уолстрийт. В същото време еврото бе подкрепено от мнозинството на френския президент Еманюел Макрон в изборите за Национално събрание.

Индексът Дау Джоунс в Ню Йорк приключи на високо ниво, благодарение на отскока в енергийните запаси, като оказа положително влияние на азиатските пазари, където по-слабата йена помогна за покачване в Токио. Там доларът се покачи над 111 йени в понеделник, след като Япония публикува данни за изненадващ търговски дефицит през май. Индексът Никей приключи сутрешната сесия с 0,6% по-високо, предаде БГНЕС.

Хонконг прибави 0,9%, а Шанхай се качи с 0,3%. Сеул също регистрира движение нагоре с 0,6%, а Сидни – с 0,5%. Уелингтън, Тайпе и Манила също са в положителната страна.

Еврото се разменя за около 1,12 долара след победата на президентското движение на Макрон и съюзници във Франция. Те спечелиха 351 места в 577-местното Национално събрание, давайки на президента силен мандат да започне реформи, благоприятни за бизнеса.

Все пак покачването на валутата бе омекотено от факта, че партията не успя да постигне прогнозираната помитаща вълна.

На пазарите на суровия петрол цените се понижиха. Нарастващото производство на американските компании компенсира големите съкращения на „черното злато”, договорени между ОПЕК и Русия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.