БАБХ изтегля опасни детски био бисквити от пазара

БАБХ изтегля опасни детски био бисквити от пазара
Източник: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните изтегля от пазара детски био бисквити с вкус на ябълка, марка „Белкорн“, с партиди: L164802/29.11.2017 и L171905/12.05.18. Бисквитите са спрени от реализация заради наличието на Акриламид над допустимите стойности. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните.

Незабавно след получаване на съобщението по Системата за бързо оповестяване за храни и фуражи (RASFF), БАБХ предприе действия по изтеглянето на засегнатия продукт. Така поне твърди агенцията, но според публикации в медиите са минали няколко дни от сигнала и реалните действия.

Партида L164802/29.11.2017 г. е разпространена в търговската мрежа в периода от март до май 2017 г., а почти цялата партида L171905/12.05.2018 г. е налична в склада фирмата получател.

По предписание на Агенцията фирмата получател в България е уведомила всички свои клиенти за изтеглянето на горепосочените партиди. Публикувана е и информация на интернет страницата на фирмата и са поставени съобщения на магазините на фирмата за изтегляне на нотифицираните продукти.

Приканваме потребителите, закупили такива продукти, по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги закупили.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.