BMW може да изнесе производството на Mini при Brexit без сделка

BMW може да изнесе производството на Mini при Brexit без сделка
Източник: Getty Images/Guliver

Германският автомобилен гигант BMW "ще трябва да обмисли" преместването на производството на автомобили от марката Mini извън Обединеното кралство в случай, че Великобритания напусне Европейския съюз без сделка. Това заяви във вторник членът на борда на компанията Петер Шварценбауер, цитиран от телевизия Sky News и БНР.

Петер Шварценбауер също така потвърди, че автомобилите Rolls Royce ще продължават да се произвеждат във Великобритания, независимо от резултата от Brexit, тъй като това е британска луксозна марка.

От друга страна, той отбеляза, че сценарий без сделка ще бъде "огромна тежест за марката Mini и германският автомобилен гигант може да се наложи да премести производството си другаде. В момента моделът Mini се произвежда в завода на BMW в Коули - югоизточно от Оксфорд.

През септември миналата година BMW съобщи, че планира да затвори завода си в Коули за производството на Mini най-малко за един месец от 1-ви парил 2019-а година, подчертавайки, че е избрал този период, за да съвпадне с планираното от Великобритания напускане на ЕС (на 29-и март) и "за да сведе до минимум риска от възможно краткосрочно прекъсване на доставките на автомобилни части в случай на Brexit без сделка".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.