БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка


БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка
Снимка: БНП Париба Лични Финанси

3583

БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка, стана ясно на събитие в столицата.

От 1 февруари 2018 г. дейността в България ще се осъществява от БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България, което е клон на френската банка БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А.

Съществуващото до момента дружество БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД ще се преобразува чрез вливане в БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България. За регистрацията на Клон България и преобразуването са предприети необходимите стъпки пред Българската народна банка и Търговския регистър.

На този етап трансформацията е свързана основно с юридическото преструктуриране на съществуващите в България дъщерни дружества на банката и не предвижда никакви промени в процедурите и условията на услугите, които се предоставят на клиентите. Банката предприема тази стъпка с цел осигуряване в бъдеще на по-големи възможности за развитие на бизнеса си в страната като една от целите е да предостави повече и по-атрактивни услуги на клиентите.

"Промяната е необходима за бъдещето ни в България, но и в цяла Източна Европа. В България сме от дълго време и имаме дългосрочни планове за устойчиво развитие и занапред", заяви Бруно Льору (на снимката вдясно), СЕО на БНП Париба Лични Финанси за България и Румъния.

По отношение на пазарен дял той заяви, че банката ще се стреми да бъде в топ 10 у нас.

Кристоф Деру, председател на УС на групата БНП Париба в България, пък подчерта, че засега не се предвижда придобиването на други банкови структури у нас.

БНП Париба Лични Финанси има над 1,5 млн. клиенти в страната и от стъпването си на пазара е раздала кредити в размер на 3,5 млрд. лева. Екипът ѝ е от 1000 служители, а клоновата мрежа се състои от 45 търговски офиси. 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички