БСП предлага еднократна помощ от 6400 лв. за второ дете


БСП предлага еднократна помощ от 6400 лв. за второ дете
Снимка: БГНЕС

2155

БСП ще предложи подкрепа за младите работещи семейства - еднократна помощ от 6400 лв. при раждане на второ дете. Това стана ясно при представянето на алтернативния бюджет на левицата.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова бюджетът на управляващите е начин за оцеляване на правителството догодина. Тя изтъкна, че подходът на БСП е да предлага дългосрочни политики. Гарантиран икономически растеж, мерки за намаляване на бедността и неравенствата и за справяне с най-големия проблем - демографската катастрофа - това са акцентите на алтернативния "червен" бюджет.

Депутатите от БСП и утре (6 ноември) няма да се регистрират за парламентарното заседание, на което е предвидено да се гледа бюджета на управляващите, съобщи още Нинова. "Кворумът е задължение на мнозинството. Ако те си го осигурят, ще участваме в дебатите с нашите алтернативни предложения", заяви тя.

"Правителството на Борисов ни нанесе пред Европа такъв тежък удар, какъвто никое правителство не е правило, въпреки, че всички сме правили грешки. Такъв тежък удар пред лицето на Европа не сме имали", продължи Нинова с "разбора" на управлението. И започна с примерите - че няма да видим Шенген "с това, което направиха с паспортите и българското гражданство ни върнаха десетки години назад. Защото докато Борисов разхождаше премиери на други държави по границата с Турция да показва как с оградата ние пазим европейската граница от нелегални емигранти, през цялото време легално - през държавните институции, през държавна политика са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да бъдат български, следователно европейски граждани", каза още тя.

"Продадоха не само най-ценното - българското гражданство, но така се удря и по европейските ценности. И затова смятам, че цялото правителства трябва да си ходи", добави Нинова.

Борисов в силните си години винаги е казвал, че носи отговорност, констатира лидерът на БСП и добави, че сега ѝ прави впечатление, че се крие, снишава и оправдава с коалиционните партньори. "Това не е държавническо и не е отговорно", коментира тя. "Той носи отговорност. Това правителство продава българската национална единтичност и ни нанася страхотен шамар пред Европа и пред бъдещето ни в Шенген", заяви Нинова.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички